Vratila se omražena naknada, evo koliko će vas koštati podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

riportal - prije 2 mjeseca - link

Okončan je proces prelaska Hrvatske na euro, a s njime i mogućnost da dižemo gotovinu s bankomata nematičnih banaka bez naknade

Okončan je proces prelaska Hrvatske na euro, a s njime i mogućnost da dižemo gotovinu s bankomata nematičnih banaka bez naknade. Podsjetimo, banke su za građane ukinule omražene naknade za podizanje gotovine debitnim karticama na bankomatima drugih banaka od 15. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. kako bi prelazak na euro prošao sa što manje problema.

Nažalost, toj je praksi došao kraj, a mi smo provjerili koliku naknadu banke u Hrvatskoj uzimaju za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka.

Koliko iznose naknade?

Zaba za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj i zemljama Europskog gospodarskog područja uzima 1,19 eura fiksno po transakciji te 2,5 posto od ukupnog iznosa podignutog novca. Na bankomatima u zemljama izvan Europskog gospodarskog područja provizija iznosi tri posto plus 1,99 eura. Na bankomatima banaka iz Grupe UniCredit korisnici paketiranih usluga ne plaćaju naknadu.

OTP banka za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj i inozemstvu, uključujući i bankomate ostalih članica grupe, naplaćuje se 2,5 posto od iznosa transakcije, a najmanje 3,32 eura. Klijentima banke omogućeno je povoljnije dizanje gotovine na kioscima Tiska, gdje je naknada 0,66 eura bez obzira na iznos transakcije.

Za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj i prekogranične transakcije u eurima PBZ svojim klijentima naplaćuje 2,50 posto od iznosa plus 1,13 eura po transakciji. Naknada se ne naplaćuje na podizanje gotovine debitnom karticom Visa Inspire unutar Intesa Sanpaolo Grupe.

Raiffeisen banka za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj i inozemstvu naplaćuje se 1,50 posto od iznosa po transakciji, minimalno 3,32 eura.

Za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj unutar MBNet mreže Erste banka naplaćuje 0,93 eura plus dva posto od iznosa. Za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka izvan MBNet mreže u Hrvatskoj i inozemstvu, provizija iznosi 1,19 eura plus 2,50 posto od vrijednosti transakcije.

Naknada Addiko banke za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji i inozemstvu iznosi 2,50 posto vrijednosti transakcije plus 1,99 eura.

Kad je Hrvatska poštanska banka u pitanju, za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj i inozemstvu klijenti HPB-a plaćaju dva posto od iznosa plus 1,19 eura po transakciji, prenosi Net.hr.

The post Vratila se omražena naknada, evo koliko će vas koštati podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

banke (9)euro (89)Hrvatska i svijet (242)konverzija (5)kuna (19)