SVI SMO GA ZVALI ĆIRO, ALI ZNATE LI ZAŠTO?: Evo kako je nastao legendarni nadimak

dnevno - prije 1 mjesec - link

Cijela Hrvatska oprašta se od velikog Ćire. Od državnog vrha do bivših igrača poput Aljoše Asanovića koji nam se javio.  Ćiro je bio Ćiro, ali mnogi ne znaju zašto su ga tako zvali.

Bio je legenda pun anegdota i zezancije, a jedna od legendarnih priča je i njegov nadimak. Dobio ga je još kao dječak za vrijeme odrastanja u rodnom Travniku.

Imao je Ćiru govornu manu, ali bez obzira na to je zajedno sa sestrom je bio član glumačke družine. Tamo su glumili, radili lutke i predstave i baš zbog jedne predstave nastao je njegov nadimak.

“Ćiro, Ćiro”

Naime, tada je na jednoj dječjoj predstavi glavni lik bio lutak Ćiro, koji je govorio slično kao mali Miroslav, kao da ima govornu manu i naravno da su ga djeca nakon toga prozvali Ćiro.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Igrac s klupe (@igrac.s.klupe)

Njegova majka nije bila oduševljena tim nadimkom. Kada je došao u Zagreb počeli su ga zvati Blaž zbog prezimena. Majka je bila presretna, ali je sreća kratko trajala.

Uskoro su njegovi prijatelji iz Travnika posjetili na Maksimiru te se prije utakmice počeli derati “Ćiro, Ćiro!”  A na stadionu je bilo očito 35 tisuća one djece iz Travnika jer su uskoro svi počeli skandirati Ćiro. I tako je Ćiro ušao u legendu.

pročitaj cijeli članak

nogomet (1922)Sport (8124)