Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini

dulist - prije 2 mjeseca - link

Sanja Putica, ambasadorica projekta ‘Putevima bokeljskih Hrvata’ sudjelovala je u emisiji ‘Iz srca Europe’. Tema je bila konferencija u Europskom parlamentu ‘Baština bokeljskih Hrvata’.

-Mogu reći da smo u posljednjih pet godina, koliko projekt ‘Putevima bokeljskih Hrvata’ traje, napravili dosta, a imamo i nove ciljeve. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade na razmišljanje o svom identitetu, svojoj baštini, kao i na njeno očuvanje kroz kulturno-edukativne projekte i događanja u RH i Crnoj Gori. Entuzijazam je jako važan, kao i ljubav prema Boki te svome narodu. Bez toga se ovaj projekt ne bi mogao ostvariti. Uvijek ću podržavati sve inicijative koje Hrvatska građanska inicijativa i Hrvatsko narodno vijeće u Boki radi u opstojnosti Hrvata u političkom i kulturnom smislu  – rekla je među ostalim Putica.

Spomenula je kako niti jedan posto Hrvata čini ukupan broj crnogorskog naroda, no rekla je kako 10 tisuća bokeljskih Hrvata živi u Republici Hrvatskoj.

The post Sanja Putica o ‘Putevima bokeljskih Hrvata’: Cilj je potaknuti mlade na razmišljanje o identitetu i baštini appeared first on DuList.

pročitaj cijeli članak

Aktualno (959)