PREKRASNA ZAGREBAČKA VEČER: Hanžekovićev memorijal potvrdio zvjezdani status

dnevno - prije 2 dana - link

Ovogodišnji Hanžekovićev memorijal bio je prava poslastica za ljubitelje atletike, kako na epidemiološki ispunjenom stadionu Mladosti na Savi, tako i gledateljima pred malim ekranima.

Uvertira događanja bilo je bacanje kugle kod fontana ispred NSB-a, a pobjednik s rekordom mitinga je Ryan Crouser, 2. mjesto osvojio je Tomas Walsh i 3. mjesto osvojio je Joe Kovacs.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovo sada već tradicionalno otvaranje bilo je uvertira odličnoj glavnoj večeri na kojoj je pao i jedan svjetski rekord i više rekorda mitinga.

Svjetski rekord Burundijke

Šlag večeri bio je novi svjetski rekord na 2000 metara koji je istrčala atletičarka Burundija Francine Niyonsaba s vremenom 5:21.56. Prošli rekord iz 2017. godine iznosio je 5:23.75 i postignut je u dvorani u španjolskom Sabadellu, ostvarila ga je Etiopljanka Genzebe Dibaba.

U memorialnoj utrci 110 metara s preponama slavio je Devon Allen uz osobni rekord 12.99, dok je u skoku u dalj slavio Marko Čeko sa 7,70 metara.

Padali rekordi mitinga

Prvi rekord mitinga večeras pao je u 400 metara gdje je Grenadski sprinter Kirani James za 55 stotinki popravio rekord Hanžekova memorijala i slavio s 44,46.

U skoku s motkom slavio je KC Lightfoot s preskočenih 5,87, što je isto novi rekord mitinga, a zanimljivo je kako su u jednom trenutku u skoku s motkom bila čak petorica novih rekordera s preskočenih 5,82 m.

Daniel Stahl je osvojio bacanje diska s 67,79 bačenih metara. Tobi Anusan osvojila je 100 metara s prepona u vremenu samo za sekundu slabije od rekorda mitinga 12.61.

Jamajčanka Shanieka Ricketts u troskoku je skočila 14,77 m, što je za 19 centimetara bolje od 12 godina staroga rekorda mitinga kojeg je postavila Kubanka Mabel Gay.

Četvrti rekord mitinga istrčala je namibijska atletičarka Christine Mboma s rezultatom 22,04.

U utrci na 100 metara pobjednik je bio Marvin Bracy s  9,86 samo sekundu slabije od rekorda mitinga Usaina Bolta.

Valerie Allman pobijedila je u bacanju diska s bačenih 69,63, dok je drugo mjesto osvojila Sandra Perković s 66,48.

U svakom slučaju Zagreb se ponovno pokazao kao odličan organizator ovakvog divnog atletskog događanja.

Objava PREKRASNA ZAGREBAČKA VEČER: Hanžekovićev memorijal potvrdio zvjezdani status pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (125)Sport (2487)