NAPUSTILA HRVATSKU, PROMIJENILA DRŽAVLJANSTVO I ONDA JU JE KRENULO: ‘Mi u Hrvatskoj baš i nemamo resurse, Hrvatska je mala država’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Sportaši često znaju mijenjati gradove, ali i države kako bi ispunili svoje snove o što boljim rezultatima na sportskom i materijalnom planu, a jednu takvu priču ispričali su i Australci u kojoj je glavni protagonist jedna Hrvatica.

Radi se o tenisačici rođenoj u Zagrebu koja je još 2014. godine odlučila reći zbogom “rodnoj grudi” i otisnuti se i Australiju gdje je 2018. godine dobila državljanstvo, a ove sezone igra sjajno te je na posljednja dva Grand Slama, Wimbledonu i US Openu stigla do četvrtfinala, a baš na US Openu poslala je u penziju jednu od najvećih tenisačica ikad Serenu Williams.

Ajla Tomljanović je trenutno 35. igračica svijeta s više od četiri i pol milijuna dolara zarade u karijeri, a Australski The Focus napravio je priču o njoj pod naslovom “Prelazak s hrvatskog na australsko državljanstvo”.

Mala država, slabi resursi

“Kada sam bila klinka, uvijek mi je bio san natjecati se s najboljim djevojkama i biti najbolja što mogu biti. S Australijom mogu dosegnuti sljedeću razinu i iskoristiti svoj potencijal”, rekla je Ajla za The Focus pa pobliže objasnila što ju je ponukalo na takvu odluku:

“Mi u Hrvatskoj baš i nemamo resurse, Hrvatska je mala država. Kada sam počinjala, roditelji su mi bili sponzori. U Australiji imaš bolje resurse i uvjete. Mislim da je to bitna razlika”, mišljenja je Tomljanović.

Iako je otac Ratko Tomljanović poznati Hrvatski rukometaš, za Ajlino bavljenjem tenisom najzaslužnija je njena mama Emina najzaslužnija je što se Ajla bavi tenisom.

“Moram reći da su mi roditelji i moja sestra (Hana) najveća podrška. Oni su uvijek bili tu, prvi koji su mi priskočili u pomoć u najtežim trenucima i oni koji su najviše vjerovali u mene. Bez njih ne bih bila tu gdje sam sada”, izjavila je Ajla.

 

Objava NAPUSTILA HRVATSKU, PROMIJENILA DRŽAVLJANSTVO I ONDA JU JE KRENULO: ‘Mi u Hrvatskoj baš i nemamo resurse, Hrvatska je mala država’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Sport (7809)Tenis (112)