MADERFA’N’KERZ Riječki bend ponovo je na okupu: “Zvuče bolje nego prije trideset godina”

novilist - prije 2 mjeseca - link

Grupa Maderfa’N’kerz te Gane RImatore, Sova Animal, Denno Carvaglio i DJ Jopa predstavljaju »Alkohol«, prvu reinterpretiranu pjesmu originalno objavljenu na albumu »Made in Rijeka« s MC-jem Buffalom.

Naime, prošle godine navršilo se trideset godina od posljednjeg albuma MC-ja Buffala s Maderfa’N’kerzima »Made In Rijeka« i deset godina od njegove prerane smrti. MC Buffalo, pravog imena Dejan Bubalo, jedan je od hrvatskih pionira rapa i hip hopa koji, prema riječima ponovo okupljene ekipe, »zaslužuje tribute kojim bi starije generacije podsjetili na genijalost riječkog repera, a mlađe pak naučili tko je taj tip na grafitu na Zametu«.

Foto: NOCTURNO PRO

Isključivo radi emocija, strasti i nikad prežaljenog prijateljstva, originalna postava u sastavu Robert Jovanović–Robi (bas), Jimi Grgić (gitara), Neven Novak (klavijature) i Denis Pilepić–Pille (ritam mašina), okupila se kako bi snimila legendarne pjesme hrvatskog rap pionira, uz pomoć još legendarnijih gostiju.

Tri »kazetara« i produkciju u špajzi zamijenili su Matej Zec i njegov hi-tech studio. »Alkohol« je prvi singl kojeg objavljuju u novom ruhu, i u kojoj dionice MC Buffala repaju Riječani Gane RImatore, Sova Animal i Denno Carvaglio.

DJ Jopa sve je ukrasio fantastičnom scratch simfonijom, a za bubanj je zaslužan jedan od najboljih – Alen Tibljaš. Stihove pjesme napisao je MC Buffalo, glazba i aranžmani djelo su Maderfa’N’kerza, a za produkciju je bio zadužen Matej Zec iz studija GIS u Kastvu.

Duhovit tekst, pozitivna energija, zezancija i opaki ritam, epiteti su koji opisuju »Alkohol«, pjesmu koja služi kao ogledni primjer provrazredne izvedbe rap-rock zvuka. Sve to vidljivo je i iz spota nastalog u režiji Profectus Media koji pršti emocijama.

Foto: NOCTURNO PRO

– Pjesme stare trideset godina zvuče kao da su napravljene danas, a Maderfa’N’kerz definitivno zvuče bolje nego prije trideset godina, komentira riječka četvorka te dodaje kako će uz ponovo snimljene pjesme s raznim, dragim im gostima, neke ipak samo remasterirati jer je »nemoguće ponoviti energiju, šarm i humor nekih Dejanovih izvedbi«.

Kako bi cijela priča oko tributea MC-ju Buffalu završila u pozitivnom duhu, sav prihod od prodaje albuma Maderfa’N’kerz će donirati u humanitarne svrhe.

Objava MADERFA’N’KERZ Riječki bend ponovo je na okupu: “Zvuče bolje nego prije trideset godina” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (169)Scena (46)