KAKO JE ĆIRO SKORO DOVEO PIKSIJA U DINAMO: ‘Dolazili su kod moje majke, obećavali kule i gradove’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Smrt velikog Miroslava Ćire Blaževića odjeknula je u Europi, a naročito u regiji i skoro svaki nogometaš, koji je igrao na području bivše Jugoslavije, ima neku osobnu priču s trenerom svih trenera.

Tako se i nekadašnja ikona Crvene zvezde i trenutni izbornik nogometne reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi u njegovoj knjizi “Piksi sve za deset”, opisao svoja iskustva s Ćirom.

Blažević je prepoznao talent mladog Stojkovića još dok je ovaj igrao za Radnički iz Niša i pokušao je sve što je u njegovoj moći da Piksija dovede u Dinamo.

Nudili kule i gradove

“Ćiro je vrlo simpatičan tip. Strahovito šarmantan, karizmatičan. Zaludio je u to vrijeme cijelu Prištinu, gledali su u njega kao u Boga. Još s onim bijelim šalom oko vrata, imao si utisak da je upravo sišao s Marsa. Jako je inteligentan, ponekad previše vulgaran, ali to je bio njegov stil. Kada bi neko drugi tako psovao, zvučalo bi degutantno. Ali Ćiro je bio original i ljudi su voljeli da ga slušaju”, ispričao je Piksi u svojoj knjizi pa se prisjetio kako je Ćiro pokuša ga dovesti u Dinamo.

“Ćiro me je pokušavao na sve moguće načine da me nagovori da pređem u Dinamo. Čak je imao neku vezu u Nišu, nekog direktora pošte Novakovića, koji je radio za Dinamo. Dolazili su kod moje majke, obećavali kule i gradove. Svega je bilo”, ispričao je Stojković, koji je na kraju završio u Crvenoj zvezdi.

pročitaj cijeli članak

nogomet (1965)Sport (8208)