Hladno pivo na Zvečki obilježilo 35 godina benda, fanovi pjevali uglas s Kekinom

novilist - prije 3 mjeseca - link

U petak navečer u prostoru Exportdrva na Delti, u sklopu festivala Riječka zvečka, održan je koncert popularnog benda Hladno pivo. Bend iz zagrebačkih Gajnica održao je koncert u sklopu velike turneje 35 za 35 kojom obilježavaju 35 godina benda, ali i najavljuju svoju skorašnju stanku.

Kao što je frontman benda Mile Kekin najavio na početku koncerta, bend je u repertoar uvrstio sve pjesme koje su obilježile posljednjih 35 godina benda.

Koncert je otvoren pjesmom Dobro veče, a u glasnoj atmosferi i interakciji s publikom sljedile su Pjevajte nešto ljubavno, Kaže stari šta nam fali, Ne volim te, Messi, Pravo ja i druge.

Fanovi tih “pivskih bubašvaba” okupirali su halu Exporta, a obožavatelji iz prvih redova skladnom su “kosografijom” pozdravljali izvedbe benda.

Uglas s Kekinom, posjetitelji koncerta pjevali su stihove pjesama Sreća, Šamar, Mojoj majici, Princeza, Superman, Firma, Na ovim prostorima i mnoge druge.

Bend je u smiraj ljeta pjevao o tome kako će to izgledati kad jednoga dana turizam procvjeta i navale Švabe u rekordnom broju, o tome da je, kad nema velike ljubavi, dovoljna i mala, o tome da nije sve tako sivo kad imaš s nekim otić’ na pivo i o mnogim upečatljivim zapletima koje su opjevali u svojim pjesmama.

Lijepo je te večeri bilo vidjeti vrlo raznovrsnu publiku koja je došla pozdraviti Hladno pivo. Na koncertu je uživalo mlado, staro, sredovječno, parovi svih generacija, roditelji koji su poveli klince u obiteljski izlazak….ma bilo ih je, kako se to kaže, od sedam do sedamdeset sedam.

Glasan ton, energična pojava i publici poznati stihovi Hladnog piva oznojili su prostor Exportdrva. Kao što je Mile Kekin rekao: “Nije važno na kojem jeziku pjevaš, već o čemu pjevaš.”

U toj je atmosferi dovoljno bilo nazdraviti omiljenim napitkom od hmelja. E pa onda – Hladno pivo, Uzdravlje!

Objava Hladno pivo na Zvečki obilježilo 35 godina benda, fanovi pjevali uglas s Kekinom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

RIF (11)Scena (62)