‘EGOISTI KOD MENE NEĆE IGRATI, A ZA DUVNJAKA ĆU VIDJETI’! Novi izbornik progovorio i o odnosu s Gopcem: ‘Pa i on radi greške’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Goran Perkovac novi je, deseti izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije.

Danas je na toj funkciji odradio prvu konferenciju za medije i predstavio se domaćoj javnosti.

“Nemamo puno vremena, šteta da ne možemo više raditi. No, otprilike znam kostur ekipe i znam što treba promijeniti. Ne vjerujem da ću uspjeti napraviti neke veće promjene. Važno je da ekipa bude zajedno, nadam se da ću uspjeti u svom planu”, rekao je na predstavljanju.

Nova imena na listi

Uslijedilo je pitanje o igračima i kontaktu:

“Nisam se još čuo s njima, ali uskoro idem na put prema Njemačkoj i Poljskoj. Važno mi je razgovarati s Duvnjakom i vidjeti želi li on igrati za reprezentaciju. Važno mi je da sjednemo i razgovaramo u četiri oka, sve ostalo je neozbiljno.”

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Govorio je i o vratarima.

“Vratari imaju kvalitetu, a najvjerojatnije ću se odlučiti za jednog iskusnog vratara i dva ili tri mlađa. Vidjeli smo da sve odlučujuće utakmice odlučuju vratari. Posljednjih godina nemamo vratare koji su na vrhunskoj razini, ali mislim da to u ovom trenutku nije presudno. Vratari dobro brane kada se dobro igra obrana, a to nije bio slučaj”, rekao je Perkovac.

Zoran Gobac bio je tema.

“Zorana izuzetno cijenim zbog onoga što je napravio i siguran sam da rukomet ne bi bio na ovoj razini na kojoj je sada bez njega. A svi koji radimo, radimo i greške pa tako i on.”

Uslijedilo je i upozorenje.

“Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši su svi pomalo egoisti, ali se treba podrediti kolektivu. Pred nama je puno posla.”

Isto tako novi izbornik kaže da će na popisu igrača biti iznenađenja.

“Imamo igrača koji su zapostavljeni. Po meni je Manuel Štrlek puno dao za reprezentaciju da bismo ga se tako riješili.”

 

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (341)Sport (8124)