Cjelovita obnova Osnovne škole Petar Zrinski

zagrebancija - prije 2 mjeseca - link

Otvorena je u cijelosti obnovljena Osnovna škola Petar Zrinski. “Od potresa radilo se na šest različitih lokacija, a učenici su se u školske klupe vratili prošli tjedan”, rekla je ravnateljica škole Mirjana Jermol istaknuvši kako im je želja nastaviti gdje su stali prije potresa.

Time su u cijelosti obnovljene sve oštećene osnovne škole stradale u potresu u Gradu Zagrebu. “Cjelovita obnova znači izgradnja potpuno nove škole, o čemu najbolje govori cijena obnove”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Škola ipak nije u potpunosti obnovljena, radit će se na fasadi i vanjskim igralištima, ali cilj da djeca sjednu u klupe je ispunjen. Cjelovita obnova stajala je 16,6 milijuna eura. “Najveći dio tog novca povučen je iz Fonda solidarnosti Europske unije. Grad Zagreb je završio 5 cjelovitih obnova svojih škola, a u veljači slijedi završetak obnove zgrade bivše Hotelijersko-turističke škole u Frankopanskoj ulici”, poručio je Tomašević.

Objava Cjelovita obnova Osnovne škole Petar Zrinski pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

Aktualnosti (69)Grad Zagreb (63)gradonačelnik (16)obnova (28)obrazovanje (29)Politika (708)potres (92)škola (33)učenici (10)