RIJEKA – ORIJENT 5:3 Vatromet golova u trening utakmici na Rujevici

riportal - prije 19 sati - link

Nogometaši Rijeke pobijedili su Orijent 5:3 u trening utakmici odigranoj na pomoćnom travnjaku u kampu na Rujevici

RIJEKA – ORIJENT 5:3

RIJEKA – Pomoćno igralište HNK Rijeka. Pripremna utakmica. Sudac: Marin Rožman (Rijeka).

Strijelci: 0:1 Tadejević (7′), 0:2 Monjac (13′), 1:2 Rukavina (32′), 2:2 Ivanović (43′), 3:2 Burčul (51′), 3:3 Medojević (62′), 4:3 Hodža (81′), 5:3 Banda (83′).

RIJEKA: Posavec, Banda, Kitin (od 39′ Burčul), Majstorović (od 59′ Hodža), Fruk (od 46’ Ilinković), Ivanović (od 59′ Jakac), Dujmović, Djouahra, Selahi (od 46′ Butić), Smolčić (od 46′ Babić), Rukavina

ORIJENT: Curać, Braut, Prpić, Tadejević, Bodetić, Galešić, Kordić, Monjac, Bunjar, Baboucarr, Valjan. Još su igrali: Pehar, Švrljuga, Bagadur, Zuliani, Medojević, Kovačević, Anušić, Zrilić

U zanimljivom ogledu u kojem nije nedostajalo prilika i golova, priliku su dobili igrači koji se vraćaju nakon ozljede i oni s manjom minutažom, dok su u nastavku minutažu upisala i nekolicina mlađih igrača.

Orijent je odlično otvorio utakmicu. Nakon jednog slobodnog udarca, lopta je otišla u korner za goste. Nakon ubačaja iz kuta, vratar Posavec, ometan suncem, nije najbolje reagirao, lopta je pala na noge Tadejeviću koji je najbrže reagirao – 0:1.

Orijent je u 13. minuti vodio 2:0. Jednu brzu, okomitu loptu iz zadnje linije pokupio je Monjac, uspio se osloboditi za prostor za udarac i odlično pogodio drugi kut – 0:2.

U 14. minuti Kordić je pokušao s 18 metara, ali snažan udarac otišao je pored gola.

Rijeka je polako počela pritiskati, ali inicijativa i nekoliko ubačaja pred gol gostiju nisu dali rezultata.

Sve do 32. minute. Nakon ubačaja iz kuta, obrana Orijenta otklonila je na kratko opasnost. Fruk je natrčao i potegnuo isprve sa 16 metara, Rukavina je postavio nogu u kaznenom prostoru i skrenuo loptu – 1:2.

Rijeka je izjednačila u 43. minuti. Selahi je odlično dugom loptom izbacio Ivanovića koji se sjurio prema golu i poentirao – 2:2.

Bijeli su odlično otvorili drugi dio, u 51. minuti Ilinković je ubacio, a Burčul efektno poentirao – 3:2.

Orijent je uzvratio u 57. minuti, Zrilić se izborio za jednu loptu i odigrao za Valjana čiji je udarac otišao preko gola.

Gosti su prijetili i u 61. minuti, odličan udarac Kordića ispod grede izvukao je Posavec.

I onda je Orijent izjednačio. Jedan oštar ubačaj pred gol Rijeke, Posavec nije dobro reagirao, a Medojević je bio spreman – 3:3.

Orijent je prijetio i u 66. minuti, odličan dupli pas otvorio je priliku za Zulijanija čiji je udarac išao ravno u ruke vratara Rijeke.

Nakon novog pokušaja glavom Zrilića (76′), Rijeka je sjajnu priliku imala u 79. minuti.

Ilinković je odličnim dodavanjem izbacio Butića koji je uspio zaustaviti loptu i naći se pred golom Orijenta, ali njegov udarac obranio je vratar Curać.

Ipak, Rijeka je povela nakon kornera. Dujmović je pucao glavom, obrana Orijenta kratko odbila loptu, a Hodža poentirao iz blizine – 4:3.

Butić se u sjajnoj situaciji našao i u 82. minuti, ali ponovo je iz dvoboja kao pobjednik izašao vratar Curać.

U svoje ruke tada je loptu uzeo Banda i iz kornera direktno pogodio mrežu Orijenta – 5:3.

Foto: HNK Rijeka

The post RIJEKA – ORIJENT 5:3 Vatromet golova u trening utakmici na Rujevici appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (203)orijent (17)rujevica (23)Sport (9659)Trening (15)utakmica (63)