Otkrivamo vam što je to 3-2-8 metoda vježbanja s TikToka i zašto je toliko popularna

novilist - prije 15 sati - link

Tražite način kako održati formu, biti fit i uživati u raznolikom vježbanju? 3-2-8 metoda vježbanja postala je viralni hit na TikToku, nudeći savršenu kombinaciju različitih vrsta treninga za sveobuhvatan i učinkovit fitness program.

Ova metoda, koju je popularizirala trenerica Natalie Rose, sastoji se od tri dana treninga snage, dva dana nisko-intenzivnih vježbi poput pilatesa te hodanja 8.000 koraka svaki dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anna Engelschall (@growingannanas)

Komponente 3-2-8 metode

Trening snage (3 dana tjedno)

Trening snage ili otporni trening može uključivati dizanje utega, korištenje kettlebella ili izvođenje vježbi s tjelesnom težinom. Cilj je jačanje mišića i povećanje mišićne mase, što poboljšava metabolizam i cjelokupno zdravlje​​.

Pilates ili barre (2 dana tjedno)

Pilates i barre su nisko-intenzivne vježbe koje poboljšavaju fleksibilnost, stabilnost i snagu jezgre. Ove vježbe su odlične za oporavak i održavanje mobilnosti, posebno za one koji redovito rade visokointenzivne vježbe​.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Boss (@martina_boss)

Hodanje (8.000 koraka dnevno)

Svakodnevno hodanje od 8.000 koraka osigurava stalnu razinu aktivnosti, što je ključno za kardiovaskularno zdravlje. Hodanje je također lako uključiti u svakodnevne aktivnosti, bilo da se radi o šetnji u prirodi ili hodanju do posla​.

Koje su prednosti 3-2-8 metode?

3-2-8 metoda nudi nekoliko prednosti koje su prepoznate od strane stručnjaka. Kombinacija različitih vrsta vježbi osigurava cjelokupno tjelesno zdravlje, uključujući mišićnu snagu, fleksibilnost i kardiovaskularnu izdržljivost​.

Metoda je fleksibilna i može se prilagoditi različitim razinama kondicije i rasporedima, što je čini dostupnom širokom spektru ljudi​. Redovito vježbanje, uključujući hodanje i nisko-intenzivne vježbe, poboljšava raspoloženje, smanjuje stres i doprinosi boljem mentalnom zdravlju.


Kako započeti s 3-2-8 metodom?

Početak s 3-2-8 metodom je jednostavan i ne zahtijeva specijaliziranu opremu. Preporuča se razgovarati s osobnim trenerom kako bi se postigla najbolja tehnika i prilagodio program osobnim ciljevima i potrebama. Online resursi, poput aplikacija za fitness, mogu biti korisni za praćenje napretka i pristup vođenim treninzima​.

Ako tražite balansiranu i učinkovitu fitness rutinu koja kombinira različite oblike vježbanja, 3-2-8 metoda može biti idealna za vas.

Objava Otkrivamo vam što je to 3-2-8 metoda vježbanja s TikToka i zašto je toliko popularna pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Life (532)Trening (14)Zdravlje (301)