Od četvrtka u Kastvu obilježavaju Jeleninu, evo što sve planiraju

novilist - prije 4 dana - link

Program obilježavanja Jelenine, zaštitnice grada Kastva, počinje u četvrtak, 16. svibnja, otvaranjem izložbe Nemirno podne Mirele Peterlić čime se ujedno otvara izložbena sezona – Kastav 2024. Izložba u crkvici S. Trojice na Trgu Lokvina otvara se u 19 sati uz nastup učenika Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi Milan Brozović Kastav.

Izložba ostaje otvorena do 7. lipnja, a moguće ju je razgledati svaki dan od 17 do 20 sati. U petak, 17. svibnja, s početkom u 18 satu u Gradskoj vijećnici održat će predavanje i degustacijsku radionicu za roditelje, prof. Sandra Kolonić.

U subotu će se igrati trija u Školskoj ulici, iznad Lokvine, od 11 do 14 sati u organizaciji Udruge Trija Kastav, a nedjelju u 12 sati na Fortici će se održati predstava za djecu Teatra Oz “Pričom te zovem”. U srijedu, 22. svibnja, održat će se predavanje dr. Helene Glibotić Kresina o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke, Gradska vijećnica u 16 sati.

U crkvi Sv. Jelene Križarice, svetu misu povodom blagdana Jelenine predvodit će fra Siniša Pucić, župnik župe Sv. Nikole Tavelića u Rijeci. U petak 24. svibnja u 19 sati, u vijećnici će se održati promocija knjige i predavanje Krunoslava Raca “Tragom medvjeda”. Svi programi su besplatni.

Objava Od četvrtka u Kastvu obilježavaju Jeleninu, evo što sve planiraju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

kastav (30)rijeka (760)Rijeka & Regija (637)