KONCERT U KNEŽEVU DVORU Maestro Valentin Egel i proslavljena Dubravka Šeparović Mušović

dulist - prije 5 sati - link

Dubrovački simfonijski orkestar odlazi na gostovanje u Češku gdje će održati dva koncerta. No najprije, dubrovačka će publika imati priliku poslušati koncert u atriju Kneževa dvora večeras 10. listopada. Početak koncerta je u 20 i 30 sati.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će jedan od najboljih mladih europskih dirigenata, maestro Valentin Egel, dok će kao solistica nastupiti proslavljena dubrovačka mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović.
Na programu koncerta su Sorkočevićeva Simfonija br. 4, Kuljerićev Ante Crucem, izbor iz Dvořákovih Biblijskih pjesama, Bizetov Agnus Dei, potom Pietà, Signore Alessandra Stradelle te Schubertova Simfonija br. 4

Nakon koncerta u Kneževu dvoru, DSO s maestrom Egelom i Dubravkom Šeparović Mušović odlazi na gostovanje u Češku gdje će nastupiti na dva festivala: 13. listopada u gradu Olomoucu na Podzimní Festival Duchovní Hudby (Jesenski festival duhovne glazbe), a dan poslije u Jeseniku na 32. festivalu Carl Ditters von Dittersdorf

Ulaznice za koncert u Gradu dostupne su u uredu DSO-a (Sv. Dominika 9), u Luži, agenciji Perla Adriatica i sustavu ulaznice.hr, a popust od 30% za građane može se ostvariti na blagajni orkestra. Kao i inače, stanovnici stare gradske jezgre i studenti sa studentskom iskaznicom imaju besplatan ulaz na koncert.

pročitaj cijeli članak

Kultura (713)