Gradu Rijeci više od 27.000 eura za besplatne STEM radionice za mlađe osnovce

novilist - prije 2 dana - link

U ovoj školskoj godini Grad Rijeka će u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka provesti edukativne aktivnosti usmjerene na popularizaciju STEM-a i jačanje digitalno-informatičkih kompetencija kod djece predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola.

Sredstva za provedbu edukativnih aktivnosti u visini od 27.700 eura osigurana su putem javnog poziva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, a svrha projekta je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

Pohađanje edukacije za digitalno-informatičke kompetencije u osnovnim školama planirano je provesti u dva ciklusa, po jedan za svako polugodište. U prvom ciklusu obići će se 10 škola te pred minimalno 60 učenika po školi izvest će se pokazne radionice informatike s ciljem da se što veći broj učenika informira i zainteresira za uključivanje u ciklus radionica koji će uslijediti.

Pokazne radionice planirane su tijekom listopada, a tijekom listopada, studenog i prosinca provest će se radionice Medijske pismenosti za 15 djece, Digitalno crtanje za 10 polaznika, 3D modeliranje i print za 15 polaznika i Programiranje za njih 15.

Isto će se ponoviti u sljedećem polugodištu s tim da bi se pokazne radionice održale po drugih 15 osnovnih škola u siječnju i veljači, a radionice bi se provodile od veljače do lipnja iduće godine.

Pohađanje programa iz područja STEM-a za niže razrede osnovne škole također je planirano provesti u dva ciklusa, u zimskom i ljetnom polugodištu. U prvom ciklusu će se provesti STEM radionice za 1. i 2. razred osnovne škole za 15 polaznika i STEM radionice za 3. i 4. razred osnovne škole, također za 5 polaznika.

Isto će se ponoviti u sljedećem polugodištu, a vrijeme održavanja radionica je od veljače do lipnja iduće godine. Putem javnog poziva pozvat će se djeca predškolskog uzrasta da se uključe u ciklus STEM radionica za njihov uzrast. Planirano je održati jedan ciklus u periodu od listopada do prosinaca, a drugi u periodu od travnja do lipanja iduće godine.

Objava Gradu Rijeci više od 27.000 eura za besplatne STEM radionice za mlađe osnovce pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

grad rijeka (54)rijeka (925)Rijeka & Regija (723)školstvo (37)