Znate li što je Japandi stil u dizajnu interijera?

novilist - prije 4 sata - link

Idealan dom je poput ugodne čahure, mjesto gdje se možete odvojiti od stresova vanjskog svijeta i malo lakše disati. Ali često je teško čak i pokušati postići taj cilj. Tu je pranje rublja i posuđa te beskrajan popis drugih poslova, a da ne spominjemo pouzdane faktore stresa kao što su dječja domaća zadaća ili poslovni rokovi. Dodajte vrijeme ispred ekrana i dom se često čini više kaotičnim nego opuštajućim. Možda se zato Japandi stil čini tako privlačnim u posljednje vrijeme. Evo što je točno Japandi estetika i kako možete postići izgled vlastitog doma za umirujuće vibracije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli INTERIOR DESIGN INSPO (@studio.debby)

Za one koji se nisu susreli s ovim izrazom, ovaj stil odnosi se na kombinaciju japanskih i skandinavskih principa dizajna interijera. Uključuje japansku wabi-sabi filozofiju prihvaćanja nesavršenosti prirodnih elemenata sa skandinavskim hyggeom, što je koncept koji se odnosi na udobnost i zajedništvo. Jednostavnost, prirodni elementi i udobnost su u njegovoj srži.

Iako je ovaj pomiješani izraz tek nedavno dobio na snazi, slojevita struktura japanske i skandinavske estetike daleko je od novosti. Skandinavski dizajneri posjećivali su Japan sredinom 1800-tih i tada su bili inspirirani. Ako vas zanimaju načini na koje možete ovaj mirni stil učiniti dijelom svog doma, donosimo tri načina kako to učiniti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ST-EM Architecture (@stem_arch)

Fokusirajte se na prirodne elemente

Japanski i skandinavski stilovi dijele ljubav prema prirodnoj ljepoti, a Japandi to izražava kroz promišljenu paletu jednostavnih materijala. Toplo drvo dopunjeno zemljanim i glinenim materijalima te glatki kamen u kontrastu s tkanim materijalima uobičajene su karakteristike Japandi doma, gdje sve izgleda kao da bi bilo jednako ugodno na otvorenom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli OTKHI ceramic factory (@otkhi_ceramic_factory)

Nije sve u neutralnim bojama

Naravno, skandinavski i japanski interijeri daju prednost minimalizmu, ali to se ne mora automatski prevesti u bijele zidove. Priroda ipak ima obilje boja. Razmišljajte o drvetu u različitim tonovima: šuma nije samo jedna vrsta drveća, pa ni dom ne bi trebao biti. Plava, zelena, smeđa i crna mogu se koristiti uz krem boje u predmetima kao što su vuneni tepisi, pamučni pokrivači i jastuci. Sve bi trebalo djelovati opuštajuće, kao da se radi o pogledu na prirodni krajolik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @homeofhaba

Klonite se prekompliciranog

Kao što ste do sada naučili, Japandi stil ostaje prizeman – zbog čega će se sve odvažno ili sintetičko vjerojatno činiti neumjesnim. Izbjegava se sve što je izrazito sintetičko ili strojno izrađeno, poput staklenih ili akrilnih stolova, sintetičkih tepiha s velikim uzorcima, cjevastih kromiranih stolaca ili raskošnih lustera.

Objava Znate li što je Japandi stil u dizajnu interijera? pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Feelgood (54)Life (411)uređenje doma (7)