U Koprivnici respektiraju Rijeku, ali poručuju: “Svakoga se može pobijediti”

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA U redovima Farmaceuta zbog tri žuta kartona neće moći zaigrati standardni ofenzivni vezni Mihail Caimacov, a njegova će zamjena po svemu sudeći biti Adrian Liber, bivši igrač Rijeke koji je prošao Omladinsku školu na Rujevici. Problem domaćina bila je priprema utakmica zbog kiše i natopljenih terena. Glavni igrač Nestorovski malo se ozlijedio, ali trebao bi biti spreman za današnju utakmicu.

– Nesretno smo izgubili od Gorice, bili smo tužni, ali nema puno plakanja. Zaslužili smo bod, ako ne i više. Dolazi nam vodeća Rijeka i što reći o vodećem sastavu koji je primio samo jedan gol – kaže trener Mario Kovačević. – Po meni su njihova vezna linija i napad najrazovrsniji u našoj ligi. Fruk je najkvalitetniji igrač Rijeke, tu su Janković i Pašalić opasni izvana sa svojim udarcima. Čeka nas težak posao. Dosta stvari, naravno, ovisi i o nama. Caimacova nema, Lešković još nije spreman. Neću reći da nemamo što izgubiti jer imamo motiv protiv svakoga, pogotovo kad igramo doma. Svakoga se može pobijediti, pokazali smo to protiv Dinama i vjerujem da ćemo biti na tome tragu. Imamo dosta problema u pripremi utakmice zbog kiše i loših terena. Snalazimo se i moram pohvaliti dečke, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo.

Kovačević ima složen zadatak u pripremi utakmice. Ona se tiče i psihološkoga dijela.

– Dobro smo igrali i protiv Dinama i protiv Osijeka. Svaka čast Rijeci, ali mi igramo doma. Moramo biti čvrsti, agresivni i kompaktni, na rubu žutog kartona i onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Stvaramo dosta prilika, ali imao sam zamjerku na koncentraciju igrača u napadu, tu moramo biti bolji. Moramo izbaciti pritisak iz glave, prelomiti i tu psihološku barijeru. Želimo kroz igru doći do bodova i sve bih dao da se maknemo sa zadnje pozicije. Očekujem zanimljivu utakmicu, a i vremenska prognoza nije loša. Sada kad nam je najteže, treba nam i podrška navijača – dodaje trener Slavena.

Adrian Liber igrao je ranije nešto defenzivnije, a sada bi Caimacova treba zamijeniti u ofenzivnijoj varijanti iza središnjeg napadača, što priznaje da mu više odgovara. Dinamu je zabio efektan gol baš iz te pozicije.

– Igramo protiv kvalitetne momčadi koja prema naprijed ima dosta opasnih pojedinaca koji mogu zaprijetiti iz svih pozicija. Isto tako, stabilni su i u obrani – kaže Liber. – Rijeka je dobra momčad i nama dodatni motiv. Želja nam je stabilizirati momčad i početi pobjeđivati u nizu. Atmosfera je dobra, motivirani smo i vidimo da možemo. Dobro radimo i na dobrom smo putu da isplivamo iz ove situacije.

Objava U Koprivnici respektiraju Rijeku, ali poručuju: “Svakoga se može pobijediti” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

NK Rijeka (199)nogomet (2643)slaven belupo (60)