Odbojkaši Rijeke protiv Siska otvaraju sezonu, doigravanje cilj nove momčadi

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA  Odbojkaši Rijeke danas će u Dvorani mladosti (16.15 sati) otvoriti sezonu u Superligi u kojoj su dolaskom nekoliko iskusnih igrača ambicije porasle. Sisak je prvi protivnik Riječana, riječ je o momčadi koja je prošlu sezonu završila s istim brojem bodova kao ekipa Velimira Liverića.

Doduše, danas su i jedni i drugi imenima podosta drugačiji nego prije nekoliko mjeseci. Kod Rijeke se ističu povratnici Marko Ličina i Ivan Lozić, a momčad je pojačao i mladi i perspektivni Ivan Vuk.

– Pripreme su, iskreno, kratko trajale. Teško je dovući ekipu 15. srpnja na pripreme, što bi bilo idealno vrijeme. Imali smo mali broj utakmica, na jednoj ili dvije smo odradili neke stvari kako treba, na druge dvije nismo. Nismo bili ni kompletni, ali u suštini mislim da je sve dobro odrađeno za ovako mali broj treninga. Trebali bismo se dva mjeseca pripremati da bude sve kako treba. Ovo je sada spoj mladosti i iskustva i nadam se da ćemo tijekom sezone igrati sve bolje – kaže Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke, čiji su pomoćnici Andrej Burić i Adnan Đulović.

Prijelazni rok

Njegovi su igrači odigrali domaći turnir Trofej Rijeke, kao i turnir u Rovinju u kojemu su u borbi za treće mjesto poraženi upravo od Siska, današnjeg protivnika.

– U toj utakmici smo razočarali, stvarno smo loše igrali. Sisak ima dva, tri nova igrača. Mi ćemo dati sve od sebe i naravno da se nadamo pobjedi.

Liverić je u ovom prijelaznom roku u zadnji trenutak ostao bez Lovre Maglice (Ribola Kaštela) te Noe Banovića (Grobničan), zbog čega je još jednog tehničara morao »posuditi« iz druge ekipe Rijeke.

– Čekada i Križan su tu s nama. Roster je kvalitetniji nego prošle sezone, treninzi su bolji – kaže Liverić.

Sandro Dukić i ove je godine lider i kapetan riječke momčadi, a sada ne krije da su ciljevi puno veći nego prošle sezone. U doigravanje za prvaka ulazi prvih šest momčadi, na što ciljaju u Rijeci.

Pojačanja

– Mislim da možemo do play-offa, iako se cijela liga pojačala. Dovode se i stranci. Sve ćemo znati nakon prvog kola kada upoznamo ekipe i kada se svi kompletiraju. U svakom slučaju, idemo s nadom u što bolji plasman, a ove sezone je to plasman u play-off. Sisak? Oni su se isto pojačali, ali mislim da smo prijašnjih godina dobro to odrađivali pa ćemo tako i nastaviti – kaže Sandro Dukić.

Kapetanu Rijeke će dobro doći pomoć Ličine i Lozića kao iskusnijih igrača.

– Ekipa se zapravo dosta promijenila i ovo je nova momčad. Na nama je sada da ukomponiramo sve elemente, da ostvarimo rezultat kakav se od nas očekuje s obzirom na to da smo po imenima jači nego prošle godine. Ličina je prošao dosta klubova u Superligi, a Lozić je igrao u klubovima u regiji. Tu je i Vuk, koji je fenomenalan potencijal te je već na pripremnim utakmicama pokazao da će biti od koristi – zaključio je Sandro Dukić.

Objava Odbojkaši Rijeke protiv Siska otvaraju sezonu, doigravanje cilj nove momčadi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (934)