Zamećanke s maksimalnim učinkom gostuju kod Lokomotive: “Nema predaje ni opuštanja”

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA Mlada ekipa rukometašica Zameta bogatom je rujanskom berbom na startu Prve lige oduševila malobrojnu, ali vjernu skupinu simpatizera riječkog rukometa. Sintagma o ugodnom iznenađenju u njihovom je slučaju sve samo ne floskula uoči današnjeg zagrebačkog duela s Lokomotivom, klubom čije se ime već desetljećima sa štovanjem izgovara u ovome sportu. Tako je i ove sezone kada su popularne »Lokosice« kandidatkinje za sam vrh. Zamećanke su pak pokupile sav mogući plijen, ekipa, čija je najveća briga tijekom protekle dvije sezone bio ostanak među prvoligašicama, od početka je ubacila u veću brzinu i slavila u sve tri utakmice. Slijedom toga je u samom vrhu, samo bod iza liderica iz Splita 2010 uz činjenicu da Dalmatinke imaju utakmicu više.

Dobar posao

Unatoč maksimalnom učinku Riječanki i bodu prednosti pred domaćicama, istina, i utakmicom više, Zagrepčanke su i danas velike favoritkinje. No u riječkom taboru se nimalo ne mire s ocjenom da je današnja utakmica, što se od 16 sati igra na parketu Doma sportova, puko odrađivanje obaveze nakon koje bodovi ostaju u Zagrebu.

– Neću se složiti da je ova utakmica obična formalnost – poruka je trenera Zameta Josipa Štokića, čija se »senjska ruka« za kormilom Riječanki itekako osjeti. Ozbiljan i ambiciozan stručnjak u dvama je navratima vodio ekipu do ostanka u Prvoj ligi, nadajući se dodatnom iskoraku koristio je svaku mogućnost za davanje prilike mladim i nadarenim igračicama, a pritom su ostvareni dobri rezultati u početnim kolima. – Odradili smo dobar posao, tako trebamo nastaviti, nema opuštanja. Ova će nam utakmica pokazati gdje smo, u Zagrebu ćemo pružiti svoj maksimum, ako se pritom sve posloži, ništa nije nemoguće. Vjerujem da ćemo se pokazati u dobrom izdanju.

Bodovi

Teško je bilo predvidjeti da će današnji duel Lare Burić, Tene Japundža, Tine Wurth i ostalih domaćica s Riječankama biti derbi kola uz utakmicu Splićanki s Podravka Vegetom. Naravno da Zagrepčanke računaju na potrebne bodove, ali Zamećanke, ohrabrene odličnim startom, vrebaju svaku priliku.

– Istina, to je derbi u ovoj ranoj fazi prvenstva, utakmica koja će nam pritom pokazati gdje smo. Naravno da cijenimo Lokomotivu, ali ne zaziremo od njih, i one samo igraju rukomet, kao i mi. Nisu one toliko iznad nas, zašto ovo gostovanje i utakmicu kojoj se radujemo, ne dočekati s optimizmom – zaključio je Štokić.

Objava Zamećanke s maksimalnim učinkom gostuju kod Lokomotive: “Nema predaje ni opuštanja” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Rukomet (162)