Oglasio se predsjednik ŽOK Drenove, tvrdi da je Rijeka njihove igračice registrirala van prijelaznog roka

novilist - prije 1 dan - link

RIJEKA Odbojkaški klub Drenova nije uložio žalbu Upravnom odboru Hrvatskog odbojkaškog saveza na registraciju njegovih pet donedavnih igračica koje su minulog ljeta prešle u Rijeku, što baca potpuno drugo svjetlo na spor između dvaju riječkih klubova. To znači da bi ovih dana tih pet igračica i službeno trebale biti registrirane za Rijeku te bi klub s Trsata napokon trebao započeti sezonu u Prvoj ligi. Predsjednik i trener Drenove Ilija Matić naglašava da je klub uputio tek jednu žalbu, i to Odboru za registraciju Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji je njegovu žalbu odbacio, ali ne i Upravnom odboru HOS-a, da bi njegove donedavne igračice mogle neometano trenirati i igrati utakmice.

– Jedinu žalbu uputili smo Odboru za registraciju HOS-a, a ona se odnosila na činjenicu da su naše donedavne igračice registrirane izvan prijelaznog roka, koji je ove godine završio 16. rujna, i pod važećim ugovorima s našim klubom. Njihovi ugovori počeli su 18. rujna 2023., a završili su 18. rujna 2024. godine te je iz toga vidljivo da su registrirane izvan prijelaznog roka – rekao je predsjednik Drenove Ilija Matić.

S obzirom na to da je Odbor za registraciju HOS-a utvrdio da je Odbor za registraciju Odbojkaškog saveza PGŽ-a sve napravio u skladu s pravilima, ovaj bi slučaj uskoro trebao biti riješen.

– Zadnjeg dana prijelaznog roka, 15. rujna, primili smo zahtjev Rijeke za ispisnice pet igračica, na što smo isti dan odgovorili i rekli da tražimo podmirenje odštete kao uvjet za izdavanje ispisnica. Zahtjev za ispisnice mogli su poslati dva tjedna ranije pa rok za žalbu ne bi bio sporan. Ne podržavam situaciju u kojoj je preporučena pošta Rijeke krenula prema Odbojkaškom savezu PGŽ-a pa je putovala od 13. do 19. rujna. Rijeka je to mogla napraviti i e-mailom, pa do ovoga ne bi ni došlo. Inače, uredi Županijskog saveza i Rijeke su u istoj zgradi, znači da sve mogli riješiti i fizičkim putem. Ovako je pošiljka stigla dan nakon isteka ugovora, a izvan prijelaznog roka.

Predsjednik Drenove se osvrnuo i na ugovore koji su na snazi bili do 18. rujna, a zna se da je prijelazni rok u hrvatskoj odbojci do 15. rujna, zbog čega igrači i igračice uglavnom imaju ugovore do kraja sezone ili najkasnije do 1. kolovoza.

– Igračice, od kojih su neke i osam godina igrale u Drenovi, pročitale su i potpisale ugovor. Sastavili smo ga na način da smo s danom potpisivanja odredili godinu dana kao vremensko razdoblje, a ugovori su potpisani 18. rujna 2023. godine. Nismo se vodili prijelaznim rokom jer datumi njegovog početka i kraja nisu uvijek isti – tvrdi Ilija Matić.

Objava Oglasio se predsjednik ŽOK Drenove, tvrdi da je Rijeka njihove igračice registrirala van prijelaznog roka pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (933)