Orijent protiv donedavnog prvoligaša želi dokazati da je Opatija bio samo slab dan

novilist - prije 4 sata - link

RIJEKA  Nogometaši Orijenta nakon poraza u susjedskom derbiju na Kantridi vraćaju se na svoju Krimeju gdje će danas od 16 sati ugostiti donedavnog prvoligaša Rudeša. Krimejčani će se protiv momčadi koja je u prvenstvo krenula puno lošije nego što se to očekivalo od pretendenta na “superligaško društvo” tražiti povratak pozitivnim rezultatima i puno boljim igrama nego što je to bio slučaj prošle subote pod legendarnim stijenama.

– Očekuje nas teška utakmica. Rudeš je jako dobra ekipa koja u svojim redovima ima jako puno igrača koji su prošli i kroz najviši rang natjecanja. Shodno tome vlada veliki respekt prema njima unatoč posljednjoj utakmici protiv Vukovara gdje nisu dobro izgledali energetski. Svaka utakmica u ovoj ligi je egal, svaka će biti u pet deka… Svatko može svakoga dobiti. Međutim, mi moramo protiv Rudeša biti puno energičniji za razliku od utakmice protiv Opatije. Očekuje nas teška i egal utakmica – rekao je Alen Šušnić, novi trener Orijenta, koji je na klupi Crvenih debitirao u remiju protiv Cibalije (1:1) da bi nakon toga ostvario i domaću pobjedu protiv Dubrave (2:0).

Taj pozitivan niz započeo je pomoćni trener Andrej Udović domaćom pobjedom protiv Dugopolja (2:0). Krimejčani su u te tri utakmice pokazali ohrabrujuće signale nakon lošeg ulaska u sezonu. Međutim, taman kada se očekivao nastavak tog pozitivnog trenda uslijedila je možda i najlošija Orijentova partija ove sezone i poraz na Kantridi. Olakotna okolnost je da u toj utakmici nije bilo kapetana Marija Tadejevića i da je stigla na kraju niza od tri utakmice u tjedan dana što može biti djelomično opravdanje za neke stvari.

– Svi igrači su spremni i željni dokazivanja da je ona utakmica protiv Opatije bila samo loš dan. I ja vjerujem u to jer imali smo iza sebe ciklus od tri utakmice u sedam dana. Igrači su se energetski potrošili. Uslijed prevelike želje, a znamo da u utakmicama s Opatijom vlada rivalstvo, je završilo kako je završilo. Nadam se da ćemo protiv Rudeša pokazati pravo lice – rekao je Šušnić.

 

Tablice omogućuje Sofascore

 

Objava Orijent protiv donedavnog prvoligaša želi dokazati da je Opatija bio samo slab dan pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2663)orijent (28)Prva NL (41)