Gojun: Poslali smo još jednom poruku, treba uživati u ovom

narod - prije 3 tjedna - link

Nakon poraza u Poljskoj kod Kielcea na otvaranju Lige prvaka, rukometaši Zagreba u Areni su u sklopu 2. kola ugostili doprvaka Europe danski Aalborg kojeg su uvjerljivo svladali s 31-23 (13-9).

Zagreb su do pobjede predvodili Luka Lovre Klarica Filip Glavaš s po sedam pogodaka, Timur Dibirov je dodao šest, dok je Matej Mandić ostvario 12 obrana.

– Dominirali smo tijekom cijele utakmice, zaslužena pobjeda, čestitke momcima, stvarno su bili svi dobri, fokusirani. Hvala ovoj divnoj publici koja je došla. Poslali smo još jednom poruku. Pobijediti ovako lagano protiv finalista Lige prvaka mislim da sve govori. Kad sam tu došao rekao sam da se ova momčad neće predavati. Poraz u Kielceu nas nije srušio, nego nam je dao vjetar u leđa što smo večeras pokazali. Stvarno smo bili fantastični, od golmana do obrane, tranzicije, napada. Treba uživati u ovom, rekao je za Hrvatski radio Jakov Gojun.

Zagrebaši nisu dopustili gostima da se oslone na svoju igru kroz brze tranzicije.

– Znate kakvi su Skandinavci, kada ih vi pustite da trče i vuku vam u leđa tu ne možete ništa. Ako ih udarate, igrate agresivno oni se malo povuku, igrao sam s njima 1000 puta i znam kad su uvijek zakočili kad bi naletjeli na tvrdo i to nam je danas bio recept. Idemo malo proslaviti, no slijedi nam Kolstad, ekipa koju smo prošle sezone pobijedili dva puta, vjerujem da će sada biti puno teže. Oni će se pripremiti na nas, ali jedna lijepa priča se u Zagrebu nastavlja i vjerujem da ćemo ove godine pričati lijepe priče, poručio je Gojun.

Lavovi su protiv europskog viceprvaka pokazali kako je domaći teren nakon prošle sezone još uvijek neosvojiva tvrđava.

– Da, bome jesmo. Svaka čast dečkima, od prvog do zadnjeg, borili smo se od prve do zadnje minute, dali smo sve od sebe. Pobijediti jedan Aalborg koji je viceprvak Europe s ovoliko razlike… svaka čast ekipi, kazao je za Hrvatski radio Filip Glavaš i nastavio o tome da su natjerali suparnika da igra na postavljenu Zagrebovu obranu:

– To je bio neki cilj, dobro trčati s njima, znamo da možemo trčati, da imamo disciplinirane napade jer se onda lakše vraćamo u obranu, to smo radili, upalilo je i kapa dole stožeru i ekipi.

Zagreb u trećem kolu, 25. rujna očekuje gostovanje u Trondheimu protiv Kolstada.

Objava Gojun: Poslali smo još jednom poruku, treba uživati u ovom pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Sport (10926)