Izvođačica i autorica Nina Green obradila Detourov hit »Plešem sama«

novilist - prije 7 sati - link

Nina Kojić, autorica i izvođačica umjetničkog imena Nina Green, na glazbenu scenu ulazi obradom hita »Plešem sama« grupe Detour koju je pohvalio i njezin autor Nenad Borgudan koji je dozvolom za obradu potvrdio svoje mišljenje o Nininoj izvedbi.

Nina je inspiraciju za interpretaciju pronašla u dubokim i misaonim stihovima originala. Pjesmu je kreirala s bliskim prijateljem i umjetničkim suradnikom Kodom, audiovizualnim umjetnikom iz Indije.

Spot je snimljen je u Ferropolisu, industrijskoj sredini poznatoj po festivalima i koncertima, udaljenoj dva sata vožnje od Berlina. Video je Nina napravila s kolegicom Viarikom iz Bjelorusije.

– Kroz brojna slušanja i promišljanja o tekstu stihovi su počeli rezonirati s mojim subjektivnim osjećajima – sanjarenja, plesanja u samoći i isprepletanja u emocijama u kojima se ponekad gubim i to često smatram posljedicom vlastite osjetljivosti, kao što pjesma sugerira: »i nitko nije mi kriv, nije kriv osim mene«.

Iako pjesma govori o izgubljenoj ljubavi, njezina je suština mnogo dublja; ona priča o osobnom putovanju kroz različite faze oplakivanja te oblikovanja. Uvijek sam bila inspirirana osobnim ciklusima smrti i ponovnog rađanja, pa tako ova pjesma, unatoč svojoj melankoličnoj atmosferi, u sebi nosi i snagu izražavanja boli i drugih neugodnih osjećaja. Ta snaga je vidljiva u progresiji pjesme, od mirnog početka do eksplozivnog završnog refrena, gdje se može osjetiti i slavlje tugovanja, rekla je Nina.

Objava Izvođačica i autorica Nina Green obradila Detourov hit »Plešem sama« pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (431)Mozaik (671)