Iskusni branič Orijenta uoči susreta s Dubravom: ‘Doma se mora pokazati najviše’

novilist - prije 6 sati - link

RIJEKA – Nogometaši Orijenta danas će od 16.30 sati pred svojim navijačima na Krimeji ugostiti Dubravu i pokušati nastaviti pozitivan niz rezultata. Novi trener Alen Šušnić uspješno je debitirao kraj Bosuta, a danas će imati krimejski debi i to protiv svoje dojučerašnje momčadi. Četiri osvojena boda u posljednje dvije utakmice popravili su raspoloženje u i oko momčadi uoči utakmice koja može usmjeriti Orijent prema željenoj gornjoj polovici ljestvice.

– Kada uzmemo u obzir ono što se događalo u prva tri kola, četiri osvojena boda u posljednje dvije utakmice su nam jako dobro došla – govori iskusni branič Andro Švrljuga. – Stvarno smo u te dvije utakmice bili korektni, a rekao bih čak i vrlo dobri. Protiv Dugopolja utakmica nije uopće dolazila u pitanje, a protiv Cibalije smo, unatoč remiju, bili bolji. Imali smo lijepe šanse, a na kraju smo se morali zadovoljiti s time da smo u 93. minuti došli do boda. Ispada da je šok terapija u vidu promjene trenera donijela pozitivne pomake u redovima Krimejčana.

– Ako ćemo uzeti bodovi saldo, sigurno da je. Međutim, stvarno se dogodio splet okolnosti u prva tri kola. U prvoj utakmici smo imali neke šanse koje nismo iskoristili, u drugoj smo dobili crveni karton u 46. minuti… Ponekad u nogometu na neke stvari ne možeš utjecati. Nadam se da će to izgledati još bolje i da ćemo postati prava natjecateljska ekipa koja u svakoj utakmici zna zašto igra. Današnji gost, Dubrava, donedavno je bila prvoligaški lider.

– Znamo što nas čeka, tehnički jako dobra ekipa koja će se doći nadigravati na Krimeju. Imamo trenera koji došao iz Dubrave i on ih sigurno najbolje poznaje. To će biti naša prednost. No, sve će ovisiti o nama. Želje su jasne. Uvijek kažem da se doma ne smije gubiti. Tu moraš pokazati najbolje od sebe, najviše truda, angažmana i svega ostaloga. Domaća publika mora osjetiti tvoju glad za pobjedom – rekao je 38-godišnji branič.

Upitan je nastup Marija Kordića-Gružića i Nedima Hadžića koji imaju određene zdrastvene poteškoće.

 

 

Objava Iskusni branič Orijenta uoči susreta s Dubravom: ‘Doma se mora pokazati najviše’ pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2653)