Miley Cyrus prijeti tužba zbog hita

novilist - prije 10 sati - link

Svjetski poznata glazbenica Miley Cyrus suočila se s tužbom zbog kršenja autorskih prava. Radi se o njezinom hitu “Flowers” iz 2023. godine, kako prenosi Daily Mail.

Naime, pjevačica je navodno kopirala pjesmu Brune Marsa “When I Was Your Man”, koja je bila veliki hit koji se našao na vrhu pop ljestvica 2013. godine.

Ipak, Bruno Mars nije taj koji je podnio tužbu, već Tempo Music Investments. Glazbenik je, kako se čini, prodao dio svog glazbenog kataloga Tempovoj matičnoj tvrtki Warner Records, što je u konačnici rezultiralo sudskom tužbom nad Cyrus.

Tempo u svojoj tužbi navodi da ‘pjesma ‘Flowers’ ne bi postojala bez Marsovog hita ‘When I Was Your Man’ na temelju velikog broja sličnosti‘.

Iz tog razloga Tempo Music sada traži odštetu od pjevačice, kao i da se distribucija pjesme zabrani, što bi moglo značiti i njezino uklanjanje iz digitalnih i budućih fizičkih verzija albuma “Endless Summer Vacation”.

Podsjetimo, “When I Was Your Man”, kao i “Flowers”, pronašao se na vrhu Billboardove ljestvice Hot 100. I dok je prvi bio nominiran za najbolju pop solo izvedbu 2014. godine, drugi je hit bio još uspješniji.

Osvojio je u kategoriji “Snimka godine”, te u onoj “Najbolje solo pop izvedbe”. Osim toga, ostvario je nominaciju u kategoriji “Pjesma godine”.

Objava Miley Cyrus prijeti tužba zbog hita pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (668)Showbiz (1856)