Petstotinjak mališana otkrilo radosti sporta i rekreacije

novilist - prije 6 sati - link

 

Opatijska Sportska dvorana Marino Cvetković ugostila je više od 500 mališana iz Osnovne škole „R. K. Jeretov“ i Međunarodne škole Adria, koji su imali priliku upoznati se sa sportovima, ali i drugim aktivnostima koji se u našem gradu nude djeci i mladima za korisno provođenje slobodnog vremena. Svoj rad demonstrirale su 32 udruge, a sve pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“.

 

Sportski savez grada Opatije, uz pomoć Osnovne škole „R. K. Jeretov“, Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“ i Društva „Naša djeca“, organizirao je jedanaestu godinu zaredom Opatijski sportski dan, kojim se ujedno obilježava i Hrvatski olimpijski dan, s ciljem edukacije i informiranja građana o dobrobiti sporta i rekreacije te upoznavanja javnosti s lokalnom sportskom zajednicom, ali i ostalim udrugama koje provode aktivnosti za slobodno vrijeme djece i mladih. Manifestacija se odvija na početku školske godine kako bi se roditeljima i djeci olakšao izbor oko upisa u sportske i druge slobodne aktivnosti.

Foto Luigi Opatija

 

Nakon uvodnih pozdravnih govora gradonačelnika  Fernanda Kirigina, koji je ujedno i idejni začetnik te pokretač Opatijskog sportskog dana, predsjednika Sportskog saveza Dragutina Galine, dječje gradonačelnice Lane Golubović i ravnateljice Osnovne škole Milane Međimorec mladi uspješni sportaš Petar Pobar u društvu paraolimpijca i svjetskog prvaka u stolnom tenisu Vjekoslava Gregorovića podignuo je Olimpijsku zastavu. Program je vodio Borna Šmer, podršku su pružili i predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije Dušan Kotur i zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić.

Sudionici Sportskog dana

 

Automobilistički klub Opatija motorsport, Judo klub Liburnija, Jedriličarski klub Opatija, Karate klub Opatija, Klub odbojke na pijesku Opatija, Košarkaški klub Opatija, Klub za športsku rekreaciju Gorovo, Nogometni klub Opatija, Planinarsko društvo Opatija, Odbojkaški klub Opatija, Odbojkaški klub Opatija Volley, Kickboxing klub „Opatija Fight Club“, Rukometni klub Liburnija Opatija, Stolnoteniski klub Opatija 08, Streljački klub DVD Opatija, Šahovski klub Volosko, Športsko ribolovni klub Jadran, Športsko ribolovni klub Ičići, Tenis klub Opatija, Vaterpolo klub Opatija LRH, Yaht klub Croatia, Mažoretkinje opatijske rivijere, GD Crvenog križa, Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije, Ad liberos, udruga sportske rekreacije, DVD Opatija, Udruga Žmergo, Društvo „Naša djeca“ Opatija, Dječji vrtić Opatija i Vop sup Team

 

 

Prostor u dvorani bio je prigodno uređen improviziranim sportskim terenima i štandovima, na kojima je tridesetak udruga s područja Grada Opatije demonstriralo olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motiviralo posjetitelje na bavljenje sportom uz sportske igre i edukacijsko-zabavni program. Mališani su uživali u nastupu mažoretkinja, razgledali šator i opremu planinara, opremu ribolovaca, zračne puške Streljačkog kluba DVD Opatija, okušali se u tenisu, odbojci, stolnom tenisu, rukometu, košarci, judu, kick boxingu, karateu, nogometu, rukometu i šahu te se upoznali s vaterpolom, jedrenjem, supanjem i automobilizmom. Vatrogasci su izveli pokaznu vježbu s potražnim psom Sparkyjem, Gradsko društvo Crvenog križa demonstriralo je postupke oživljavanja, a udruge Žmergo i Društvo „Naša djeca“ organizirali su zabavne igre. Svoj rad prikazale su i Udruga osoba s invaliditetom te Udruga Ad liberos.

Foto Luigi Opatija

Svi sudionici i posjetitelji uključili su se u zajedničko razgibavanje i vježbanje uz glazbu DJ Vedrana pod nazivom „Vježbajmo zajedno“, a pod vodstvom popularnog trenera Maria Mlinarića (MM trening). Uz Mlinarića vježbanje su vodili i mladi boksački reprezentativci Nikolina Ćaćić i Patrik Plantić.

Učenici sedmih i osmih razreda sudjelovali su u rekreativnoj šetnji šetnicama Lungomare i Carmen Sylva uz pratnju stručnih voditelja iz KŠR Gorovo. Obilježavanje Opatijskog sportskog dana završilo je uz slatku zakusku za sve učenike.

 

Sportski savez grada Opatije predstavio je prigodnu brošuru „Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša te predstavlja opatijske najuspješnije sportaše nagrađene u ožujku u Centru Gervais, a koja je besplatno podijeljena svim učenicima i posjetiteljima.

Foto Luigi Opatija

 

 

 

Objava Petstotinjak mališana otkrilo radosti sporta i rekreacije pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (279)