Gradonačelnik Filipović čestitao Lari Zagorac i Eriku Goluboviću na vrhunskim rezultatima na Europskom prvenstvu

riportal - prije 6 sati - link

Gradonačelnik Marko Filipović održao je prijem za mlade riječke šahiste Laru Zagorac i Erika Golubovića koji su na 23. Europskom prvenstvu za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu koji se od 18. do 22. kolovoza održao u Pragu ostvarili zapažene rezultate.

Lara Zagorac iz Šahovskog kluba Draga Rijeka osvojila je 1. mjesto u kategoriji ubrzani šah za djevojke do 14 godina i 2. mjesto u kategoriji brzopotezni šah za djevojke do 14 godina dok je Erik Golubović iz Šahovskog kluba Rijeka osvojio 2. mjesto u kategoriji ubrzani šah za dječake do 12 godina.

„Oboje ste mladi, a već ste veliki šampioni. Svojim radom i trudom, uz naravno, veliki talent, pokazali ste kako doći do najviših stepenica u europskom šahu“, čestitao je gradonačelnik Filipović koji se s Larom i Erikom, već susretao u povodu njihovih vrhunskih uspjeha.

„Vaši uspjesi pokazuju nam i perspektivnu budućnost riječkih šahovskih klubova, a vjerujem da ćete i u budućnosti nastaviti nizati uspjehe, a mi ćemo vas u tome, sukladno mogućnostima, nastaviti podržavati. Za vaše vrhunske rezultate zaslužna je upornost, marljivi treninzi kao i stručni rad vaših trenera, ali i rukovodstvo klubova. Želim vam svima da tako i nastavite“, rekao je gradonačelnik Filipović koji im je uručio i prigodne poklone, srebrnjak svetog Vida za Laru i srebrnjak Trsatskog zmaja za Erika.

Lara Zagorac i Erik Golubović zahvalili su na prijemu i podijelili svoja iskustva s turnira u Pragu. Oboje su istaknuli kako su ponosni i zadovoljni ostvarenim rezultatima, te zahvalili svojim klubovima, ali i obiteljima koje ih podržavaju.

Izvrstan rezultat Lare i Erika u Pragu nastavak je njihovih uspjeha u šahu na europskoj razini.

Podsjetimo, Lara Zagorac je prošlogodišnja prvakinja Europe u brzopoteznom šahu, a Erik Golubović nositelj brončanog odličja u kategoriji dječaka do 10 godina.

Valja istaknuti da je Lara ove godine potvrdila svoj primat u Hrvatskom kadetskom šahu i ponovo postala prvakinja države u kategoriji do 15 godina iako po svojoj snazi i šahovskom rejtingu pripada u sam vrh i seniorskog ženskog šaha. Erik zbog nastupa za Hrvatsku šahovsku reprezentaciju nije mogao nastupiti na državnom prvenstvu. Sa svojih 12 godina on već igra zreli seniorski šah pa ovo dvoje mladih nakon dugo godina predstavljaju i najavljuju veliku budućnost hrvatskog šaha.

Uz Laru i Erika prijemu su prisustvovali i Boris Golubović, Erikov otac i trener, inače međunarodni majstor i nekadašnji seniorski reprezentativac Hrvatske, predsjednik ŠK Draga i Šahovskog saveza Primorsko-goranske županije te Larin trener Ivan Mandekić te predsjednik ŠK Rijeka Srđan Zelenika.

Uz gradonačelnika Marka Filipovića mladim šahistima na uspjehu su čestitale i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i predsjednica Odbora za sport i tehničku kulturu Gradskog vijeća Grada Rijeke Danijela Bradamante.

The post Gradonačelnik Filipović čestitao Lari Zagorac i Eriku Goluboviću na vrhunskim rezultatima na Europskom prvenstvu appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

RIJEKA I PGŽ (753)