Neslužbeno: Razmatra se iznos između 0 do 8 eura po kvadratu za porez na nekretnine!

riportal - prije 1 dan - link

Stanovi, zgrade, nekretnine, rijeka

Prije sjednice Vlade održao se sastanak oko poreza na nakretnine

Nakon sastanka u Vladi na temu poreza na nekretnine održala se sjednica Vlade koja se održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Naime, ministar Marko Primorac predstavio je prijedlog poreza na nekretnine koalicijskim partnerima, a sutra bi trebao biti predstavljen i Gospodarskom socijalnom vijeću.

Kako neslužbeno doznaje Net.hr, razmatra se iznos između 0 do 8 eura po četvornom metru za porez na nekretnine, o čemu će odluke donositi lokalni čelnici. Oni mogu odlučiti da ne primjenjuju porez. To je prijedlog zbog različitih stanja nekretnina na kontinenti i u Primorju. Iz Vlade poručuju kako je riječ o mjeri kojom se želi stvoriti priuštivo stanovanje, piše Net.hr

‘Mis mo sad na A razini’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković se u uvodnom govoru odmah osvrnuo na porast kreditnog rejtinga. Istaknuo je da su agencije za kreditni rejting potpuno neovisne i s velikom distancom prema onima koje ocjenjuju.

“Posebno je važno što je ova razina rejtinga pozitivan signal investitorima i poruka hrvatskom gospodarstvu”, rekao je premijer.

“Iz špekulativnog rejtinga koji se nazivao i smećem, mi smo sad u A razini. A 2016.godine smo bili na 62 posto razvijenosti prosjeka EU. Prošlu godinu smo završili na 72 posto. Ove godine bi trebali doći na 78 posto razvoja EU”, istaknuo je Plenković.

“To bi bio sjajan uspjeh i potvrda lovljenja koraka sa zemljama koje su u EU ušle desetak godina prije nas”, kazao je.

Kazao je da je riječ o kaskadnom pozitivnom efektu. “Ako država ima manje kamate, imaju ih i banke, a onda i građani”, naglasio je Plenković te dodao da je važno je što smo ovaj skok napravili u razdoblju koje je puno kraće nego što je napravila bilo koja država.

“To je ta posebna kvaliteta Hrvatske zahvaljujući reformama koje smo poduzimali”, rekao je i zahvalio svojim ministrima i svima koji su su svojim radom sudjelovali.

Trezorske zapise kupilo oko 13 tisuća građana

Osvrnuo se i na otvaranje druge cijevi tunela Učka. Rekao je da će stara cijev biti u potpunosti obnovljena. “Najavljeno je i desetak novih kilometara autoceste i dva nova vijadukta čime će u potpunosti biti gotov projekt Istarskog ipsilona”, kazao je.

Spomenuo je i trezorske zapise te rekao da ih je kupilo oko 13 tisuća građana. “Ovo je signal povjerenja koje građani imaju prema državi i tržištima kapitala”, zaključio je premijer.

Na kraju je podsjetio da sutra počinje novo zasjedanje Sabora u novim prostorijama aktualnim prijepodnevom, te da sljedeći tjedan neće biti sjednici Vlade jer je on cijeli tjedan u SAD-u. Međutim, dodao je da će se ovaj tjedan održati dvije sjednice Vlade, s tim da se druga očekuje u petak, piše Net.hr

The post Neslužbeno: Razmatra se iznos između 0 do 8 eura po kvadratu za porez na nekretnine! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

nekretnina (8)Ostalo (132)porez (26)sjednica (16)vlada (95)