U ACI marini Cres održana svečana dodjela nagrada Nautičkog jedra i Top destinacije za 2024. godinu 

riportal - prije 8 sati - link

U ACI marini Cres održana je svečana dodjela priznanja Nautičkog jedra za 2024., koja je ponovno okupila najbolje hrvatske marine i nautičare iz Hrvatske i inozemstva, a ove godine dodjeljivala se  i nagrada za najbolje destinacije u Hrvatskoj u sklopu novo osmišljene kategorije „Top destinacija”.

Svečanoj dodjeli prisustvovali su počasni gosti, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta Republike Hrvatske, Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije, Marin Gregorović, gradonačelnik Grada Cresa, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Željka Stašić, direktorica Turističke zajednice Grada Cresa uz domaćine Kristijana Pavića, predsjednika Uprave ACI d.d. i Alana Šepuku, direktora ACI marine Cres. Predstavnicima najboljih hrvatskih marina tom su prilikom uručene prestižne nagrade, temeljene na sezonskom istraživanju zadovoljstva gostiju, odnosno čitatelja Jutarnjeg lista. 

Velika anketa o najboljim marinama i destinacijama u Hrvatskoj provedena je u periodu od 15. srpnja do 20. kolovoza 2024. godine. Za najbolju marinu i najbolju destinaciju glasalo je ukupno 42.484 čitatelja Nautičkog jedra, dok je kroz posebnu anketu marine i destinacije ocijenilo sveukupno 6.464 nautičara i gostiju. Zlatno priznanje osvojila je Marina Punat, srebrna je Marina Frapa Rogoznica, dok je broncu osvojila ACI marina Rovinj. Prema glasovima čitatelja nagrada za najljubaznije osoblje pripala je ACI marini Cres, a za bogatstvo sadržaja ACI marini Split.  Za ovu godinu osmišljena je i nova kategorija „Top destinacija” za koju su također provedene ankete, gdje je glavnu nagradu osvojio Dubrovnik, dok se Zadar i Mali Lošinj nalaze na drugom i trećem mjestu. 

Priznanja je dobitnicima uručio ministar turizma i sporta Republike Hrvatske, Tonči Glavina, koji je pritom izjavio: „Dan danas smo prepoznati kao jedna od najčišćih destinacija s najčišćim, najljepšim i najurednijim morem. To je naša trenutna tržišna pozicija koju itekako trebamo zadržati, no, moramo biti svjesni da ne pripadamo turističkoj destinaciji masovnosti i niže dodanoj vrijednosti, već upravo suprotno. Fokus nam u budućnosti treba biti na kvaliteti sadržaja, kvaliteti usluge i pronalaženju balansa između turizma i kvalitete života stanovništva.”

„Naš je cilj raditi na kvaliteti, održivosti i prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije koja ima svoju razinu kvalitete, koja je konkurentna i koja brine o svojoj održivosti. Plan nam je krajem godine duboko analizirati sezonu te poduzeti sve aktivnosti i korake u smislu promocije nautičkog turizma kao jednog od turističkih proizvoda koji može dati najveći doprinos u pred i post sezoni”, zaključio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Prilikom svečane dodjele, predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić prigodno se obratio i čestitao svim kolegama na uspješnim rezultatima te zahvalio na zajedničkom doprinosu u razvoju domaćeg nautičkog turizma. 

„U sklopu Nautičkog jedra promovira se hrvatski nautički turizam, ljepota naših destinacija i marina, zalaganje naših djelatnika te ponuda nautičkih sadržaja, ali i potiče nas se da i dalje pronalazimo nova rješenja kako bismo zajedničkim snagama izgradili hrvatski turizam budućnosti. Isto tako, htio bih naglasiti da smo zahvaljujući ovoj suradnji uspješno podržali brojne hrvatske sportaše s kojima ACI surađuje uz geslo „Najbolji uz najbolje“.  Komunicirali smo bitne teme poput ekologije, odnosno očuvanja plemenite periske, ali i rodne ravnopravnosti u nautičkoj industriji“, poručio je.

Nakon svečane dodjele nagrada, direktor ACI marine Cres, Alan Šepuka, poveo je sve prisutne u obilazak marine pokazavši im brojne sadržaje koje marina nudi; počevši od fitness centra i saune preko ugostiteljskih i drugih uslužnih djelatnosti sve do čak 9 novouređenih apartmana. Za kraj, idejni je začetnik projekta Morska škovacera*, Danijel Brnić, okupljenima demonstrirao taj inovativni uređaj koji na dan skupi do 1,5 kilograma otpada. 

Foto: Damir Škomrlj/CROPIX

The post U ACI marini Cres održana svečana dodjela nagrada Nautičkog jedra i Top destinacije za 2024. godinu  appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska i svijet (551)marina (7)nautičari (4)