Mrtve bebe pokopane u vrtu: Djevojka pod istragom zbog čedomorstva

novilist - prije 6 sati - link

 

Više je pitanja nego odgovora u slučaju pronađenih posmrtnih ostataka dva novorođenčeta, koji su bili pokopani i skriveni u vrtu vile u kojoj stanuje 22-godišnja studentica Chiara Petrolini u Traversetolu, mjestu na periferiji Parme. Chiara je pod istragom – zasad zbog otkrića prvog tijela 9. kolovoza – zbog ubojstva s predumišljajem i skrivanja leša, javlja talijanska novinska agencija Ansa.

Djevojka i njezina obitelj – roditelji i mlađi brat napustili su svoj dom pred nekoliko dana, dok je mali gradić kod Parme pod opsadom novinara i znatiželjnika.

Nastavlja se delikatna i složena istraga karabinjera i forenzičara iz Parme. Iako se otkrivaju detalji, još uvijek ima mnogo točaka koje treba razjasniti u priči, a posebno o sumnji da je djevojka Chiara počinila dvostruko čedomorstvo.

 

Istraga o drugom tijelu

 

Pitanje je kako je ubijena beba koja je rođena 7. kolovoza. Prvim testovima utvrđeno je da novorođeni dječak disao što znači da je rođen živ. O ostacima drugog tijela, pronađenog kasnije, ali koje je pokopano prije najmanje godinu dana, u tijeku je istraga, koja je vjerojatno počela DNK pregledom kako bi se utvrdilo je li mališan također sin Chiare i njenog vršnjaka koji je otac djeteta pronađenog 9. kolovoza.

Prije svega istražitelji nastoje shvatiti kako je moguće da su trudnoća i tragedija prošle nezapaženo u tako maloj i “znatiželjnoj” zajednici, čak i dva puta ako uzmemo u obzir najgori scenarij. I na kraju treba utvrditi zašto se to dogodilo, koji je bio motiv djevojke koja je bila naizgled dobro integrirana, “zdrava”, koja nije živjela ni izolirana niti u siromaštvu.

Chiara Petrolini, Italija, dvostruko čedomorstvo, istragaChiara Petrolini

Chiara Petrolini

 

Bila je “uzorna studentica”

 

Kako piše Il Messaggero, Chiara Petrolini bila je “uzorna studentica”. Njene prijateljice ispričale su kako je gotovo prestala jesti kako bi prikrila trudnoću. Govorila je da se ne želi udebljati, rekle su prijateljice medijima. Zapravo je skrivala neželjenu trudnoću, i to već drugu. Vjeruje se  da je 7. kolovoza Chiara rodila sama i pokopala novorođenče u vrtu obiteljske kuće. Sljedećeg je dana krenula na putovanje u New York sa svojom obitelji. Sljedećeg je dana njena baka koja je brinula o kući otkrila tijelo novorođenčeta; pas je kopao u vrtu sve dok ga nije pronašao. Žena je pozvala policiju i počela je istraga. DNK analiza pokazala je da je majka muškog djeteta Chiara Petrolini.

 

“Njena mi se mirnoća sada čini zastrašujućom”

 

Mjesec dana kasnije istražitelji su u vrtu pronašli i drugo tijelo novorođenčeta, koje je pokopano prošle godine. Djevojka nije rodila u prisustvu liječnika niti babice, a porod se odvijao u kući, odnosno izvan bolnice, potvrdio je tužitelj.

Svojim prijateljicama djelovala je “smirena kao uvijek i nije ničim odavala što se zbivalo”. “Ta mi se mirnoća sada čini zastrašujućom. Još uvijek sam u šoku. Morala sam se svega prisjetiti korak po korak jer su me ispitivali istražitelji”, rekla je jedna Chiarina prijateljica.

 

Objava Mrtve bebe pokopane u vrtu: Djevojka pod istragom zbog čedomorstva pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

čedomorstvo (7)Crna kronika (2410)italija (168)Svijet (2081)