Ciljani nominalni iznos ukupnog izdanja trezorskih zapisa je prvotno bio 250 milijuna eura, a moglo se ulagati u trezorce ročnosti 91 dana. Građani su trezorce u prvom krugu mogli upisati i uplatiti od 9. rujna do jučer, a prema danas objavljenim konačnim uvjetima izdanja, 12.873 građana je uplatilo 396.776 trezoraca ročnosti tri mjeseca, za što su izdvojili 393,3 milijuna eura.

Godišnji prinos za trezorce iznosi 3,55 posto, pri čemu se trezorci kupuju uz popust, pa minimalni iznos ulaganja za jedan tromjesečni trezorski zapis iznosi 991,23 eura. Tako će građani po dospijeću dobiti tisuću eura za jedan zapis, što znači da će na jednom trezorskom zapisu moći zaraditi 8,77 eura. Dakle, ostvareni nominalni iznos prvog kruga upisa za tromjesečne trezorce iznosi 396,8 milijuna eura, a razlika od iznosa koji su građani uplatili se odnosi na spomenuti popust.

Danas su od 9 do 11 sati “trezorce” u drugom krugu mogli upisati i institucionalni ulagači, a kako je vidljivo iz tablice koju je objavilo Ministarstvo financija, ostvareni nominalni iznos upisa trezoraca doseže 30 milijuna eura. Pritom je interes institucionalnih ulagača iznosio 466,9 milijuna eura, no Ministarstvo financija je odlučilo prihvatiti ponude u visini 30 milijuna.

Institucionalni ulagači će ostvariti nešto nižu godišnju stopu prinosa, 3,3 posto, pa im minimalno ulaganje po trezorcu iznosi 991,84 eura, što znači zaradu po jednom zapisu od 8,16 eura.

Datum izdanja trezorskih zapisa je 19. rujna, a datum dospijeća 19. prosinca ove godine.

U oko godinu i pol dana ovo je tako bilo već šesto izdanje vrijednosnih papira države koje su mogli kupiti građani, od toga četvrto trezorskih zapisa, koje su građani mogli upisati i lanjskog studenog, u veljači 2024., kao i u razdoblju od 27. svibnja do 3. lipnja ove godine.