Radi isplate novca u više navrata upućivane mu prijetnje putem telefona i poruka. Fizički napadnut na Viškovu

novilist - prije 8 sati - link

Policijski službenici Prve policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana u dobi od 20, 21 i 54 godine zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela iznude.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su radi nepodmirenog dugovanja i od sredine svibnja do početka rujna ove godine iznuđivali oštećenog 26-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Kazneno djelo su počinili na način da su radi isplate novca oštećenom u više navrata upućivane prijetnje putem telefona i poruka, a jednom prilikom je na području Viškova fizički napadnut te mu je također upućena i verbalna prijetnja.

Nakon što je oštećeni jednom od osumnjičenika platio iznos od 350 eura, dugovanje je znatno uvećano i prebačeno na drugog osumnjičenika koji je s trećim osumnjičenim nastavio s pokušajima da si pribave protupravnu imovinsku korist.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 20-godišnji hrvatski državljanin nadležnom državnom odvjetništvu kazneno je prijavljen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iznude, dok su druga dvojica prijavljena za kazneno djelo iznude u pokušaju.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku.

Objava Radi isplate novca u više navrata upućivane mu prijetnje putem telefona i poruka. Fizički napadnut na Viškovu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2409)iznuda (5)napad (232)Novac (157)prijetnje (36)