FOTO Pešut svira Claptona. Riječka publika uživala u sjajnim interpretacijama rock klasika

novilist - prije 9 sati - link

U lijepo popunjenom Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku večeras su uživali ljubitelji glazbe engleskog blues rock gitarista i kantautora Erica Claptona.

Foto galerija: Pešut svira Claptona u HKD-u na Sušaku Foto: Milan Đekić

Zaslužan je za to Ivan Pešut, cijenjeni riječki studijski glazbenik, autor, producent, višestruki dobitnik Statusa i Porina, gitarist i multiinstrumentalist koji je ranijih godina već oduševljavao interpretacijama Claptonovih pjesama. Kao i ranije, i ovoga je puta koncert pod nazivom “An Evening With Eric Clapton’s Songs” privukao veliku pažnju i odobravanje publike te doista bio nezaboravno iskustvo.

U intimnom ambijentu HKD-a na Sušaku ovaj je scenski snažan koncert otpočeo Claptonovom pjesmom “Pretending”, a već se u prvih nekoliko minuta jasno moglo vidjeti kako se radi o visokoj razini profesionalizma koji se na najbolji način prelijeva u doživljaj same glazbe.

Prelijevale su se tako i pjesme iz jedne u drugu, a druga po redu, “Cocaine” izazvala je ovacije i pokazala kako je višečlani bend okupljen ovom prilikom izvrsno sastavljen jer međusobno, svirajući Claptona, ističu svoje najjače adute s Pešutovom gitarskom virtuoznošću u fokusu.

Tijekom večeri izvedene su čak 22 pjesme, svojevrsni presjek najvećih hitova Erica Claptona, a repertoar je obuhvatio i skladbe s legendarnog MTV unplugged nastupa, kao i klasike iz ranijih faza karijere britanskog glazbenog velikana.

Izmjenjivale su se tako, ovisno o pjesmi, akustična i električna gitara, a i sam je HKD na Sušaku mijenjao kulise zahvaljujući ovim vrhunskim glazbenicima koji su stvorili iznimno ugodan ambijent savršen za večer rezerviranu za uživanje u glazbi i stvarno, iskreno slušanje.

Objava FOTO Pešut svira Claptona. Riječka publika uživala u sjajnim interpretacijama rock klasika pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (431)Mozaik (664)