HNK RIJEKA: Protiv Neretvanca počinje lov na sedmog Rabuzina!

riportal - prije 11 sati - link

Nogometaši Rijeke utakmicom protiv Neretvanca iz Opuzena otvorit će 34. sezonu u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu. Iako će nominalno biti gosti, utakmica je na rasporedu u srijedu 18. rujna od 18.30 sati na stadionu HNK Rijeka budući da je odlukom Natjecateljske komisije HNS-a i Povjerenstva za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa zamijenjeno domaćinstvo jer iz sigurnosnih razloga nije bilo moguće odigrati utakmicu u Opuzenu.

Nakon pobjede protiv Gorice u 6. kolu SuperSport HNL-a i dolaska na prvo mjesto na ljestvici, Bijele očekuje kup ispit u kojem je jedini cilj što bezbolniji plasman u osminu finala ovog natjecanja. Trener Radomir Đalović mogao bi utakmicu iskoristiti za poneku rotaciju u momčadi i dodatnu integraciju novih lica u prvu momčad, ali neupitno je da ništa neće biti prepušteno slučaju i da je prolazak Neretvanca imperativ.

Gosti iz Opuzena natječu se u Trećoj NL – jug i nakon 4. kola nalaze se na sedmom mjestu. Ipak, nakon slabog ulaska u sezonu ostvarili su dvije uzastopne pobjede i neupitno je da mlada momčad na Kvarner dolazi sa samopouzdanjem i željom da napravi iznenađenje.

Ipak, Radomir Đalović i njegovi igrači utakmicom protiv Neretvanca počinju lov na sedmo Rabuzinovo sunce. Bijeli su do sada devet puta igrali u finalu ovog natjecanja, šest puta ga osvojili i nakon dva poraza u finalu (2022., 2024.) želja je ponovo otići do kraja. Za to je ključno preskočiti uvodne prepreke u jesenskoj polusezoni, pa u veljači tražiti plasman u završnicu natjecanja.

The post HNK RIJEKA: Protiv Neretvanca počinje lov na sedmog Rabuzina! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (306)NK Rijeka (206)rijeka (1120)Sport (11525)