Uoči početka nove sezone HNK-a Ivana pl. Zajca “Sunset Boulevard” predstavljen na Korzu

novilist - prije 9 sati - link

RIJEKA – Uoči početka nove kazališne sezone, HNK Ivana pl. Zajca podsjetio je Riječanke i Riječane na svoje uspješnice, ali i na način na koji za njih mogu osigurati ulaznice po najpovoljnijim cijenama – upisom pretplate koji je u tijeku.

Ovim povodom na Korzu su izvedeni fragmenti mjuzikla »Sunset Boulevard«, jednog od najvećih hitova »Zajca« u posljednjih deset godina, koji se obnovljen vraća na pozornicu riječkog HNK-a 25. rujna.

Jedan od najpoznatijih mjuzikala u opusu slavnog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera, »Sunset Boulevard«, odnosno »Bulevar sumraka«, nastao je prema nezaboravnom filmu legendarnog Billyja Wildera.

Od nastanka 1991. godine i prve izvedbe na londonskom West Endu 1993. godine, ovaj mjuzikl o najpoznatijem bulevaru u Holywoodu stekao je svoju neupitnu popularnost na Broadwayu i West Endu, u kraljevstvima muzičkog kazališta. Riječka produkcija u svim segmentima oslonila se na vlastite umjetničke snage, glumce i pjevače, zbor, balet, ali i orkestar, dirigenta i koreografkinju, uz sjajne goste. Ulogu Norme Desmond (25. i 28. rujna) tumači Leonora Surian Popov.

Ove srijede, 18. rujna u 11 sati na sličan način bit će najavljena predstava »Dall’ Istria… con amor!«/»Iz Istre… s ljubavlju«. (K. C.)

Objava Uoči početka nove sezone HNK-a Ivana pl. Zajca “Sunset Boulevard” predstavljen na Korzu pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Kazalište (62)Kultura (777)