Na ispitu sa pse goniče slavili “Juma od Ravnih kotara” i “Nora dei Consorti”

novilist - prije 23 sata - link

Kinološko društvo Skrad organiziralo je na području općine Skrad, točnije lovačke kuće “Šerementovo”, ispit prirođenih osobina za pse goniče te utakmicu u radu na divlju svinju u gateru CACT-HR.

Ispit prirođenih osobina uspješno su položili svi prijavljeni psi koji su istodobno i ocijenjeni od strane sudaca koje je delegirao Hrvatski kinološki Savez – Nikole Boguta i Ivice Devčića.

Na utakmici glasnog gona sudjelovalo je ukupno 28 pasa čiji vodiči dolaze iz Hrvatske, Austrije i Slovenije.

Utakmicu je uspješno završilo samo 8 pasa, a najbolji u kategoriji dugonogih goniča bio je Istarski kratkodlaki gonič “Juma od Ravnih kotara” u vlasništvu Danijela Špoljarića iz Gospića sa ukupno osvojena 193 boda, dok je u kategoriji jamara prvo mjesto osvojio njemački lovni terijer “Nora dei Consorti” sa 191 bodom, vlasnika Andree de Munarija iz Italije.

Psi i vlasnici prigodno su nagrađeni plaketama te paketima pseće hrane koju je za ovu priliku osigurala tvrtka “Nekmar pet nutrition”.

Foto Kinološko društvo Skrad

Tijekom utakmice nekoliko pasa zadobilo je ozbiljne ozljede koje im je zadala divlja svinja, a organizator svima želi brzi oporavak. U organizaciji je sudjelovalo 15-ak članova Kinološkog društva te članova LD “Jelen”.

Oni su tijekom ove godine, uz financijsku pomoć tvrtke “Hrvatske šume” UŠP Delnice, dogradili i obnovili postojeći gater kako bi se osigurali što kvalitetniji uvjeti za održavanje kinoloških manifestacija poput ve koja je vrlo uspješno provedena.

Objava Na ispitu sa pse goniče slavili “Juma od Ravnih kotara” i “Nora dei Consorti” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gorski Kotar (168)pas (36)psi (25)Rijeka & Regija (998)