Malik fest: Trsat je ovog vikenda obukao svoje srednjovjekovno ruho

novilist - prije 9 sati - link

 

 

 

RIJEKA – Trsat je ovog vikenda obukao svoje srednjovjekovno ruho. Vitezovi, obrtnici, streličari, mačevaoci i ostali hrabri srednjovjekovni živalj, unatoč kiši, ugostio je sve radoznale na 15. izdanju Malik festa. Festival mitova i legendi održao se na trsatskom kaštelu te u Nugentovom parku, a niz radionica, turnira, atrakcija i ostalih dijelova programa nije obeshrabrila popodnevna kiša.

Radionica kaligrafije, srednjovjekovne frizure ili izrada luka i strijele, škola mačevanja, vođena šetnja kaštelom uz prisustvo mitskih bića, streličarski turnir i druge srednjovjekovne zanimacije upriličene su danas na trsatskoj Gradini. Napeta je bila dječja bitka u kojoj se nekolicina golobrade djece suprotstavila pravim oklopljenim i opremljenim vitezovima. Borba je u potpunosti otišla na dječju stranu, a trsatski dvorac stavljen je pod njihovu kontrolu na veliku radost mališana i njihovih roditelja. Kiša nije kumovala otkazivanju mnogih radionica, stoga oni koji su se odvažili posjetiti Malik fest nisu pogriješili.

Snimio Nikola BLAGOJEVIĆ

Malik fest održan je u organizaciji Udruge za oživljenu povijest Ordo Sancti Viti, uz podršku sponzora i partnera, a članica udruge Anika Makovac navodi kako dame i vitezovi nisu ometeni kišnim vremenom.

– Kao pravi Riječani ne bojimo se kiše, stoga nas ona nije omela u održavanju 15. izdanja festivala. Zahvaljujemo svim sugrađanima i gostima na odazivu, koji su bez obzira na kišovito vrijeme posjetili festival i mnoge radionice koje izvodimo. Zapravo smo jako zadovoljni odaziv s obzirom na kišu. Sutra nam je prognoza malo naklonjenija, stoga se nadamo da ćemo sutra uspjeti održati sve planirano, kao i ono što danas nismo uspjeli, kaže nam članica udruge Ordo Sancti Viti Anika Makovac.

Svi zainteresirani pozvani su posjetiti završni dan festivala na kojemu se očekuje povoljnije vrijeme i još više zabave. Ulaz je slobodan.

Objava Malik fest: Trsat je ovog vikenda obukao svoje srednjovjekovno ruho pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1118)Trsat (26)