Nakon dva remija bila je ovo prva gostujuća pobjeda Reala na startu nove sezone.

U prvom poluvremenu dvoboja u San Sebastianu najbolju šansu je imao hrvatski reprezentativac Luka Sučić koji je za domaćina u 25. minuti žestoko raspalio s vrha šesnaesterca, a lopta je odsjela na okviru gostujućih vrata. Nesretni Sučić je odmah na startu drugog dijela opet bio velika prijetnja za Real. Iskosa je gađao suprotni kut vrata Courtoisa, ali je ovaj put pogodio vratnicu.

Kazna je uslijedila na drugoj strani. Dosuđen je jedanaesterac za goste iz Madrida u 58. minuti, a Brazilac Vinicius Junior je pogodio za 1-0. Potom su gosti u 75. dobili novu šansu s bijele točke, a tada je za 2-0 pogodio Mbappe.

Sučić je u domaćem sastavu zamijenjen u 76. minuti, dok je Luka Modrić odigrao cijelu utakmicu za Madriđane. U 94. minuti je Modrić odlično pucao s 25 metara, ali je domaći vratar spriječio treći gol gostiju.

Uz utakmicu više Real je došao na bod minusa od vodeće Barcelone.

Prvu pobjedu u novoj sezoni španjolske La Lige upisala je Sevilla koja je na domaćem terenu, s minimalnih 1-0, bila bolja od Getafea u petom kolu. Junak u pobjedi Seville bio je 38-godišnji Jesus Navas koji je lijepi pogodak vrijedan tri boda postigao u 23. minuti. Posljednji put je Jesus Navas bio strijelac u dresu Seville daleke veljače 2019. godine.

U 83. i 87. minuti Sevilla je zbog dva žuta kartona Juanlua Sancheza ostala s igračem manje, ali je sačuvala pobjedu. Getafe je nakon tri startna remija upisao prvi poraz u sezoni.

Drugu prvenstvenu pobjedu u sezoni upisao je Espanyol, povratnik u španjolsku La Ligu, na domaćem terenu je svladao Alaves 3-2 u petom kolu. Najbolji igrač susreta bio je Javi Puado koji je postigao sve golove za domaćina. Alaves se uporno vraćao iz zaostatka, Conechny je u 35. pogodio za 1-1, a Tenaglia u 68. minuti za 2-3, ali gosti se nisu uspjeli potpuno vratiti i izbjeći drugi poraz ove sezone.

Nogometaši Villarreala pobijedili su u gostima Mallorcu 2-1 u prvom subotnjem susretu 5. kola. Pobjednički pogodak Villarreal je postigao u 94. minuti, a nakon lijepe gostujuće akcije iz blizine je pogodio Ayoze Perez. Villarreal je privremeno skočio na drugo mjesto ljestvice te ima tri pobjede i dva remija.

Villarreal je poveo u 27. minuti golom Logana Costa, dok je Mallorca izjednačila u 57. kada je Albiol pogodio vlastitu mrežu. U 69. minuti domaćin je ostao s igračem manje nakon isključenja Lata, a Villarreal je igrača više iskoristio u sudačkoj nadoknadi.

Nedjeljni parovi su Celta – Valladolid, Girona – Barcelona, Las Palmas – Athletic i Atletico – Valencia, dok je posljednja utakmica kola na programu u ponedjeljak, a sastaju se Rayo Vallecano – Osasuna.