Družba sestara Milosrdnog Isusa proslavila 25 godina djelovanja u Hrvatskoj

narod - prije 5 sati - link

Družba sestara Milosrdnog Isusa proslavila je u petak, 13. rujna u bazilici sv. Kvirina u Sisku, 25 godina djelovanja u Hrvatskoj. Tom prigodom svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom Robertom Jakicom.

Sestre u Hrvatskoj djeluju od 23. rujna 1999. godine. Najprije u Dugoj Resi, zatim u Puli. Posljednje tri godine djeluju u Sisku, na području župe sv. Kvirina. Tu su došle na poziv p. Marka Glogovića.

Vodeći Udrugu Betlehem Sisak, jedno od poslanja im je i zaštita prava nerođene djece te dostojanstva ljudskoga života od začeća do prirodne smrti. Osobito su posvećene radu sa siromašnima, s onima kojima je potrebno duhovno vodstvo te širenju pobožnosti Božjem Milosrđu.

Sestre Družbe Milosrdnog Isusa služe narodu

U homiliji biskup je čestitao sestrama iz sisačke zajednice, s. Jairi Udovičić i Ivani Perković, zaželjevši im obilje Božjeg blagoslova te izrazivši nadu da će njihova zajednica rasti.

„Vi ste se posebno posvetile čašćenju Božjeg Milosrđa. To najbolje vidimo upravo u ovoj crkvi, gdje se ta pobožnost intenzivirala i gdje se nalaze moći sv. Faustine Kowalski. Ona je po zahtjevu svog ispovjednika, danas blaženog Mihaela Sopoćkog, pisala dnevnik i bilježila je sve ono što je doživjela i čula u svojim objavama. Tamo je zapisano i to kako joj je Isus rekao da dadne naslikati upravo ovakvu sliku Milosrdnog Isusa koja je pred nama, a čiji se original danas nalazi u svetištu u Krakovu. Također je nakon njezine smrti osnovana i vaša Družba Milosrdnog Isusa jer je sv. Faustina rekla da su to bile izričite Isusove riječi, da želi takvu družbu. Zato je vaša misija da o milosrđu Božjem govorite, svjedočite, molite se i živite milosrđe Božje“, rekao je biskup. Izrazio je zahvalnost dodavši za njihovo služenje u našem narodu i Sisačkoj biskupiji.










Osvijestiti i priznati grešnost radi poniznosti

Govoreći o Božjem milosrđu, biskup je ustvrdio kako smo svi grešnici te kako to trebamo znati osvijestiti si i priznati. Sve kako bismo bili u trajnoj poniznosti pred Bogom.

„Najgore je kad se čovjek uzvisuje, oholi i misli da mu Bog nešto duguje. Zato je Isus i rekao: I kad sve izvršite što vam je zapovjeđeno, recite: sluge smo beskorisne… Stoga se trebamo neprestano kajati i popravljati.

Pobožnost Božjem milosrđu vrlo važna kako ne bismo bili oholi i bahati i kako bismo jedni druge prihvaćali s poštovanjem. To je i ono što smo čuli u Evanđelju i što je Pavao navijestio Korinćanima. Isus nas uči da slijepac ne može slijepca voditi i da učenik nije nad učiteljem. To nas uči da se ne uzoholimo, da se ne pouzdamo samo u sebe, nego da dopustimo Isusu kao učitelju da nas vodi u životu. Zato želimo da nam je svima Milosrdni Isus blizu i da mu se utječemo“, rekao je biskup.

Dodao je da smo svi pozvani svjedočiti Božje milosrđe.

Košić: ‘Pozvani smo svjedočiti drugima’

„Kao što on nama dariva oprost i privlači nas k sebi, tako smo i mi pozvani to svjedočiti drugima te tako i sami te druge privući našem Gospodinu“.

U ime svih župljana sestrama je čestitao i župnik Jakica. Istaknuo je kako se od dolaska sestara u župi intenzivirala pobožnost milosrdnom Isusu te kako sestre čine puno dobrih djela na području čitavog grada Siska.

Na kraju, svima okupljenima zahvalila je s. Ivana poručivši kako su zahvalne Bogu što ih je pozvao u ovu biskupiju kako bi mogle donositi Božje milosrđe onima koji su im povjereni.

Objava Družba sestara Milosrdnog Isusa proslavila 25 godina djelovanja u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4171)Izdvojen članak (967)