Velika očekivanja od Matije Jurišića. Hoće li Rijeka dobiti automobilističkog prvaka Europe?

novilist - prije 19 sati - link

Svi u Buzet! Matija Jurišić, supertalentirani riječki automobilist mogao bi u nedjelju 15. rujna, nakon završetka 43. Buzetskih dana, najvećeg hrvatskog oktanskog spektakla postati jednim od najmlađih europskih prvaka u povijesti brdskog automobilizma! K tome, time bi mogao postati u tek trećim hrvatskim automobilistom, prije njega to je uspjelo još samo Niki Puliću i Tomislavu Muhviću, s tom značajnom titulom, a s obzirom na njegovu dob, Matija je rođen u travnju 2003, godine, jasno je da bi mu se tako potencijalno otvorila vrata najznačajnijih automobilističkih timova Starog kontinenta.

Čudesno talentirani dječak, prve je nastupe imao kao izrazito nadareni kartingaš kad mu je bilo tek nešto više od osam godina. Uz oca Marija, također uspješnog automobilista, odmah nakon ulaska u baznu oktansku disciplinu, dolazi do titula, vrlo uspješno nastupa i na značajnim pistama izvan Hrvatske, a i samom ocu postaje konkurent kad je 2020. godine stigao do svog prvog natjecateljskog bolida.

Iako smo ovih dana ostali nemalo šokirani količinom kiše kao i padom temperature većim od 20 stupnjeva, u nedjelju se u Buzetu očekuje relativno suho vrijeme, posebno u vrijeme druge utrke, s temperaturama oko 18 stupnjeva. Prva je utrka na rasporedu u 9,30 sati, druga, odlučujuća u 13,30. Onima koji žele prije druge utrke stići na neke od najboljih pozicija uz stzu naglašavamo da besplatni autobus s Mosta kreće nešto prije 13 sati. Kao dodatna atrakcija nedjeljnog odlaska u Buzet je i prolazak kroz novu, drugu cijev tunela Učka. Na žalost ovo će biti i prvi Buzetski dani bez Klaudija Marinca, ugostitelja koji je stvarao sam pojam istarske gastronomije, vlasnika gostionice Most ispred koje se svih ovih desetljeća nalazi startna pozicija najposjećenijeg hrvatskog oktanskog brda.

Znanja, iskustva i hrabrosti mu ne nedostaje, vjerujemo i u dovoljno sportske sreće, vjerujemo da dolazi dan kad će Rijeka dobiti automobilističkog prvaka Europe!

Objava Velika očekivanja od Matije Jurišića. Hoće li Rijeka dobiti automobilističkog prvaka Europe? pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Auto-Moto (161)