Urban&4 uz Gudački orkestar u riječkom Exportdrvu održali rasprodani koncert za pamćenje

riportal - prije 8 sati - link

Za kraj ljetne sezone i višestruko rasprodanih velikih koncerata, Damir Urban je sinoć sa svojom Četvorkom uz Gudački orkestar u riječkom Exportdrvu održao koncert za pamćenje

Ljetnu koncertnu sezonu okončao je neponovljivim izdanjem uz omiljenu domaću publiku koja je upijala svaki udisaj i izdisaj nabijene energije i sjajne atmosfere.

U tako posebnom ambijentu, dojam je bio vrlo intiman. To je sada već postalo jedno od obilježja Urbanovih koncertnih sposobnosti jer do izražaja dolazi njegov rijedak talent da pretvori velike događaje u druženje za publiku koja uživa u njegovoj glazbi.

Očekivanja ne samo ispunjena nego i nadmašena

Posebnost Rijeke je što domaća publika uvijek od svog čovjeka očekuje najviše, a posebnost ovog koncerta je da su očekivanja ne samo ispunjena nego i nadmašena. Urban je plesao, skakao, pa čak i grlio svoju publiku u prvim redovima što je izazvalo opće oduševljenje.

Razgaljena, nabrijana i raspjevana publika na koncertu bila je prepuna pozitivne energije a Urban je osim dobrom glazbom sve prisutne animirao i pričama između pjesama.

U emotivnim trenutcima koncerta publika je skandirala i pričala s Urbanom, a kohezija benda, gudača i glavnog aktera bila je doživljaj koji će mnogi dugo pamtiti.

Urban: “Rijeka je za nas uvijek bila posebna”

Nakon dvostruko Porinom nagrađivanog albuma “Lipanj, Srpanj, Kolovoz” publika je navikla na Urbanova vrhunska izdanja a upravo je to i dobila jer se riječki glazbenik zajedno sa vrhunskom glazbenom pratnjom trudio proći kroz što je više moguće pjesama, od ranih faza karijere do sada.

“Rijeka je za nas uvijek bila posebna. Ovdje se ne osjećamo samo kao da pripadamo nego i dijelimo iste emocije s publikom, proživljavamo isti proces i znamo se u dubinu duše. Ovakvi koncerti nikada neće biti jednostavni za odsvirati, ali zato se nikada neće ni zaboraviti. Bilo nam je ovo zaista posebno intimno iskustvo.”, zaključio je Damir Urban nakon uspješnog koncerta na kojemu su mu podršku pružili supruga, majka, brat i ostatak obitelji.

Urban & 4 koje čine Damir Urban, Luka Toman, Marko Bradaschia, Sandi Bratonja i Saša Markovski su ovim koncertom uz gudače u kultnoj hali Exportdrva još jednom pokazali da njihov glazbeni izričaj ne poznaje mjesto i vrijeme, ali i najvažnije, da se se s lakoćom prilagođavaju klasičnim aranžmanima kako bi ovjekovječili svoju glazbu ispreplitanjem više žanrova i stilova. Do sada smo to vidjeli i na koncertima sa simfonijskim orkestrom, filharmonijom, a ovoga puta i s gudačima u Rijeci.

‘Različita čitanja određenih pjesama’

“Zato koncerti po meni i postoje, da si damo priliku na različita čitanja određenih pjesama. Gudački orkestar podcrta i daje dodatnu atmosferu pjesamama i stihovima. Ako je pjesma u svojoj osnovi osjećajna, taj će orkestar osjećaje dodatno potencirati. Čini mi se da si publika na ovakvim koncertima može dozvoliti trenutak u kojem ne moraju uvijek pratiti pjesme i skakati nego zapravo mogu zatvoriti oči i dozvoliti da ih te pjesme odvedu na nova i dalja putovanja”, objasnio je Urban posebnost koncerta s gudačima.

Razmjena energije između publike i glazbenika bila je sjajna, a na trenutke su svi prisutni uživali u zbornom pjevanju najvećih hitova u potpuno novom aranžmanu poput “Dirigent”, “Mjesto za mene”, “Mala truba”, “Iskra”, “Astronaut”, “Moja voda”, “Odlučio sam da te volim”, “Moja”, “Div”, “Ruke”, “Sama”, “Kuća sjećanja” i mnogih drugih. Najveći hitovi su oduševili publiku koja Urbanu, Četvorci i gudačima nije dopuštala da siđu sa pozornice.

Na koncertu je izveo i posljednje objavljeni singl “Blijeda u proljeće” kojim je riječki glazbenik krenuo u stvaranje nove glazbene epohe, odnosno novog albuma.

The post Urban&4 uz Gudački orkestar u riječkom Exportdrvu održali rasprodani koncert za pamćenje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Exportdrvo (5)Glazba (428)koncert (199)Mozaik (672)publika (8)