Hrvatska u podne otvara SP u futsalu protiv Tajlanda, pobjeda donosi puno toga

novilist - prije 5 sati - link

RIJEKA  Hrvatska futsal reprezentacija danas točno u podne (HRT-2) protiv Tajlanda otvara svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu. Hrvatska će svoje prvo natjecanje na Mundijalu nakon 24 godine započeti razigravanjem u skupini B gdje su i jedan od najvećih favorita za svjetski naslov Brazil (17. rujna), te Kuba (20. rujna). Prolaz u osminu finala osigurat će prve dvije reprezentacije iz šest skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. To jasno sugerira da bi današnja pobjeda nad Tajlandom širom otvorila vrata željenog plasmana u drugi krug natjecanja.

– Znamo po što idemo, vjerujem da ćemo to ostvariti. Vjerujem da smo se dobro pripremili, da svatko zna svoju zadaću – govori kapetan hrvatske futsal reprezentacije Dario Marinović. – Nismo imali neke posebne informacije o našim prvim suparnicima do ovog prvenstva, ali puno govori činjenica da su bili u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba, dakle po rejtingu su bolji od nas. Zaslužuju respekt, imaju španjolskog trenera koji je ostvario niz uspjeha u karijeri. Riječ je o manjim i brzim igračima, a dobro znamo da Hrvatska općenito u sportu uvijek ima problema s takvim tipom suparnika. Mi smo fizički puno jači, vjerujem da ćemo u tom dijelu, dakle kada izađu u presing, moći iznijeti i zadržati loptu. Mislim da bi im tu mogli stvarati puno problema. Ako budemo pravi i dobri, nadam se da bi nam to moglo olakšati put prema uspjehu.

Izbornika Marinko Mavrović upozorio je na jednu važnu činjenicu.

-Tajland ima puno većeg iskustva igranja na SP-ima od nas. Njima je ovog sedmo prvenstvo, a nama je ovo prvi nastup nakon 24 godine. Za ljude koji manje prate futsal Tajland je nepoznanica, ali oni u posljednjih 20 godina rade sa stranim trenerima. Sada ih vodi Španjolac Miguel Rodrigo i jako dobro smo proučili njegov stil igre. Prošli smo jako puno kroz kvalifikacije da bi stigli do SP-a, a sada sve to ulazi u jednu utakmicu, bitnu da bismo se uključili u borbu za drugo mjesto u skupini. Imamo čast i privilegij, ali i obvezu da budemo mentalno, taktički i fizički na našoj najvišoj razini. Naš cilj je probati proći skupinu i doći do jedne utakmice u osmini finala. A onda je sve moguće – rekao je izbornik.

Objava Hrvatska u podne otvara SP u futsalu protiv Tajlanda, pobjeda donosi puno toga pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

nogomet (2582)