Urban&4 nastupili s gudačima u Exportdrvu pred rijetko viđenom publikom

novilist - prije 7 sati - link

Riječki glazbenik koji ispuni svaku halu – Urban&4 je uz Gudački orkestar u Export drvu održao dugoočekivani i dvaput modificirani koncert.

Prvo je koncert prebačen na petak, 13. rujna, a onda je zbog najavljenog nevremena premješten je iz Nugentovog parka na Gradini. Sreća u nesreći, u prodaju je potom pušteno još 400 karata, a publika je u velikom broju popunila dvoranu.

“Hvala što ste pristali na ovu zamjenu teritorija. Park na Trsatu je stvarno predivan, ali vrijeme je takvo kakvo je. Mogli smo birati da se okupimo ovdje ili da čekamo sljedeću godinu, a tko zna što će biti sljedeće godine. Zato hvala što ste došli i to u ovakvom broju”, pozdravio je glazbenik.

Urban je otvorio koncert pjesmom “Biram ptice”, nakon čega su uslijedile “Nitko osim nas”, “Div”, “Odlučio sam da te volim” i “Dobar znak”.

Posebnost ovog koncerta bila je i njemu značajna osoba.

“Znam da vama nije važno, ali meni je važno – večeras je ovdje između vas dio moje obitelji. Osim mog brata za kojeg je normalno da mi dođe na koncert, ovdje je i moja mama koja vrlo rijetko dođe. Morao sam joj obećati da joj se ništa neće dogoditi i da je nitko neće proliti pićem. A pored nje sjedi moja teta.

To su osobe koje su odavno prešle 70, a izgledaju bolje nego mi zajedno”, pohvalio se.

Tijekom koncerta, Urban je, iako ih – kako kaže, svi odavno znaju, predstavio članove benda i našalio se da bi ih trebao promijeniti, a poimence je predstavio Gudački orkestar koji ga je i ovom prilikom pratio.

“Raditi s tuđom djecom je nešto najljepše” rekao je i nadodao da je orkestar iz Zagreba, ali to ne znači da Rijeka nema svoje talentirane glazbenike.

Damir Urban jedan je od najpoznatijih glazbenika na hrvatskoj sceni, a nedavno je osvojio dva Porina za album “Lipanj, Srpanj, Kolovoz”.

Njegova stalna bendovska postava, Urban&4, aktivna je već dugi niz godina, a publiku redovito iznenađuje novim interpretacijama svojih pjesama, često u kombinaciji s klasičnim glazbenicima.

Objava Urban&4 nastupili s gudačima u Exportdrvu pred rijetko viđenom publikom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Glazba (430)Mozaik (674)