Novi napad LGBT udruge iz Poreča: Žele sankcionirati portal Narod.hr i provode anketu – ispunite ju!

narod - prije 5 sati - link

CGICGI

„Ljudskopravaška, feministička, mirotvorna i neprofitna organizacija civilnog društva“ zvana Centar za građanske inicijative (CGI) Poreč sastavila je anketu usmjerenu protiv portala Narod.hr. Uz financijsku pomoć Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, portal je optužen za „homofobiju“, „transfobiju“ i ugrožavanje osjećaja i sigurnosti takozvanih LGBTIQ+ osoba. Cilj ankete je prikupiti podatke koji će se potom iskoristiti za „poticanje regulatornih tijela na sankcioniranje“ sadržaja i samog portala. Pozivamo čitatelje da anketu ispune ovdje. Slobodno i s nama podijelite što ste odgovorili ili napisali.

CGI Poreč zalaže se za čitav niz dobro poznatih vrijednosti. Jednakost, ravnopravnost, demokracija, ljudska prava, nepovredivost vlasništva, očuvanje okoliša, solidarnost i sloboda.

Ova posljednja vrijednost navedena je kao prva na njihovim mrežnim stranicama. Sudeći po anketi o kojoj je ovdje riječ, iz perspektive CGI Poreč sloboda je prilično uzak pojam. Sloboda medija, mišljenja i stavova očito nije vrijednost za koju se zalaže ova udruga.

> Što je Zaklada Kultura nova koja dijeli izdašna sredstva civilnim i LGBT udrugama?

Anketa CGI Poreč protiv portala Narod.hr

Sama anketa kojoj je cilj natjerati institucije na kažnjavanje medijskih sloboda nosi naziv: „Utjecaj medijskih sadržaja portala Narod.hr na LGBTIQ+ zajednicu“. „Ispitivanje“ provodi: „Centar za građanske inicijative Poreč u sklopu akcije pod nazivom “DiskrimiNacija”, podržane putem javnog poziva za akcije za obranu europskih vrijednosti programa Impact4Values“.

> Lezbijska udruga LORI ulazi u škole i djecu podučava LGBTIQ temama

Prvo pitanje nakon starosti ispitanika je: „Koji je vaš rodni identitet?“, dakle, nema spola. U ponudi su: žena, muškarac, „trans žena“, „trans muškarac“, „nebinarna osoba“, „interspolna osoba“ i „ostalo“. Zatim, neizostavno je i vrlo važno pitanje: „Koja je Vaša seksualna orijentacija?“. Zadnja opcija je, dakako, „ostalo“, a u ponudi su istaknute sljedeće „orijentacije“: Heteroseksualna, homoseksualna, biseksualna i aseksualna.

Potom, postavljaju se pitanja ispitanicima o pisanju portala Narod.hr i kako to utječe na njihove emocije i osjećaj sigurnosti. Evo jednog pitanja za primjer: „Jeste li osobno doživjeli homofobiju ili transfobiju kao rezultat medijskog izvještavanja Narod.hr-a?“.

‘Uznemirujući sadržaj’ portala Narod.hr

Nakon osnovnih informacija, na red dolaze primjeri iz članaka portala koji su posebno „uznemirujući“. Stoga, prije pojave samih primjera, autorice ankete napisale su: „Budući da tekstova i primjera ima puno, ako osjetite nelagodu ili uznemirenost, niste obvezni pročitati sve. U svakom trenutku možete odabrati opciju “Dalje” i nastaviti s anketom nakon prikazanih primjera. Svjesne smo da čitanje ovih primjera može biti uznemirujuće i zato nam je važno ponoviti da u ovom istraživanju sudjelujete dobrovoljno, možete odustati u bilo kojem trenutku i svi Vaši odgovori su strogo povjerljivi“.

Oni koji su imali želudac za nastaviti, mogli su pročitati rečenice iz sljedećih članaka: „Homoseksualna povorka s jugoslavenskom zastavom promiče ‘slobodu’, sudjelovao i Tomašević“, zatim kolumna autora ovog članka koji čitate: „Šarić: Jugoslavenska zastava na ‘povorci ponosa’: Otpor Hrvatskoj u kojoj je dopušteno kritizirati LGBT“; potom naše novinarke i kolumnistice Helene Mostarkić Gobbo: „Mostarkić Gobbo: Tko je u Hrvatskoj uistinu tolerantan?“. Izdvojen je i intervju s prof. Dubravkom Hrabar: „Prof. Hrabar: Smatram da nitko ‘transrodan’ ne udovoljava pretpostavci za podobnost i prikladnost za posvojenje djeteta“.

> Homoseksualna povorka s jugoslavenskom zastavom promiče slobodu, sudjelovao i Tomašević

> Šarić: Jugoslavenska zastava na “povorci ponosa”: Otpor Hrvatskoj u kojoj je dopušteno kritizirati LGBT

> Mostarkić Gobbo: Tko je u Hrvatskoj uistinu tolerantan?
> Prof. Hrabar: Smatram da nitko transrodan ne udovoljava pretpostavci za podobnost i prikladnost za posvojenje djeteta

Nadalje: „Vidović (Most) o najavi pulskog pridea: ‘Istri je dosta ove naporne, bolesne propagande’“; te: „Šef LGBT udruge Dugine obitelji u Norveškoj učio kako svoju ideologiju nametnuti manjim sredinama i vjerskim zajednicama“; pa: „Interseks: LGBTIQ metastaza koja dolazi“; i posljednji: „Šarić: Tko će čuvati Srbe od molitve i ‘antirodnih pokreta’ ako nećemo financirati ‘Novosti’?“.

> Vidović (Most) o najavi pulskog pridea: Istri je dosta ove naporne, bolesne propagande
> Šef LGBT udruge Dugine obitelji u Norveškoj učio kako svoju ideologiju nametnuti manjim sredinama i vjerskim zajednicama
> Interseks: LGBTIQ metastaza koja dolazi
> Šarić: Tko će čuvati Srbe od molitve i ‘antirodnih pokreta’ ako nećemo financirati ‘Novosti’?

Nakon primjera članaka, intervjua i kolumni u vezi LGBT tema, slijede pitanja o emocionalnom stanju ispitanika koji su bili izloženi „štetnom“ sadržaju. Posljednje pitanje nakon psihološke i emocionalne evaluacije je: „Što biste preporučili kao korake za poboljšanje medijskog izvještavanja Narod.hr-a o LGBTIQ+ temama?“.

CGI
Foto: Posljednje pitanje ankete, Snimka zaslona

Podsjećamo, osim pritiska LGBT udruga na portal, naši tekstovi nalaze se i pod prismotrom pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Višnje Ljubičić. Početkom srpnja ove godine, iz njezinog ureda na našu adresu pristigla su „upozorenja i preporuke“ zbog pritužbi na kolumnu Helene Mostarkić Gobbo pod naslovom: „Mostarkić Gobbo: Tko je u Hrvatskoj uistinu tolerantan?“, a koja se spominje i u ovoj anketi udruge CGI Poreč.

> Pravobraniteljica Ljubičić poslala upozorenje našem portalu: Podržava pravo na slobodu govora, ali…

Želite li odgovoriti na sva pitanja ove ankete? Redakcija portala Narod.hr vas potiče da to učinite ovdje.

Tko je tko u CGI Poreč?

Ono što novinari i urednici ovog portala često rade jest pisanje upravo o civilnim udrugama i njihovim aktivnostima. Brojne udruge civilnog društva pod krinkom zalaganja za općeljudske vrijednosti promiču ekstremno lijevu i LGBT ideologiju.

Pritom su izdašno financirani iz državnog i drugih javnih proračuna. Sredstva često primaju i od stranih vlada i globalističkih organizacija civilnog društva.

Provjerili smo tko je tko u udruzi CGI Poreč.

Glavna koordinatorica udruge je Silvia Žufić Dujmović. Riječ je o LGBT aktivistici. S portalom Narod.hr ne slaže se već duže vrijeme. O njoj i njezinoj udruzi pisali smo prije godinu dana.

Za vrijeme takozvanog „mjeseca ponosa“, mediji dobivaju i upute kako pisati o gay paradama. Te upute objavila je upravo udruga CGI Poreč. Članica ove udruge Nataša Vajagić, „programska kooordinatorica za ženska i LGBT ljudska prava“, podnijela je i prijavu protiv portala Narod.hr Agenciji za elektroničke medije.

Naime, nije im se svidjelo kako smo pisali i izvještavali o aferi Zambija. Jedna od autorica „uputa“ je i čelna osoba udruge – Žufić Dujmović. Naslov uputa je: „Priručnik za medijsko izvještavanje o LGBTIQ pitanjima“.

CGI
Foto: Snimka zaslona

Uz spomenuti dvojac, u udruzi još rade i: Fani Bugarin Šoljan, Sunčica Damjanović i Elena Zahtila. Svih pet radikalnih feministica i LGBT aktivistica prije nešto manje od dvije godine intervjuirao je lijevi portal Lupiga.

U svojem radu najviše se ponose uvođenjem „građanskog odgoja i obrazovanja“ u osnovne škole u Istarskoj županiji, LGBTIQ festivalima i borbom protiv seksizma. Nastali su kao podružnica lijeve udruge Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba.

> Opasna kampanja: CESI gura u škole spolni odgoj kojem temelj nije biologija, već ideologija

Tko financira CGI Poreč i kojim iznosom raspolažu?

Lijeve i LGBT udruge u Hrvatskoj novčana su oaza svojih članova i zaposlenika. Iznimka nije ni CGI Poreč. Uvidom u financijski izvještaj za 2023. godinu saznajemo kako su na godišnjoj razini raspolagali sa 193 867,76 eura. Godinu dana ranije, ostvareni prihod iznosio je 117 654,26 eura. Dakle, CGI Poreč odlično „posluje“.

Nema prihoda od prodaje roba i pružanja usluga. Nema prihoda od članarina ili bilo kakvog samostalnog rada. Novac dolazi mahom iz džepova poreznih obveznika i inozemnih vlada i organizacija.

Foto: Prihodi udruge CGI Poreč za 2023. godinu, Snimka zaslona

Godine 2023. iz državnog proračuna na račun udruge sjelo je 31 945,34 eura. Iz lokalnog proračuna stiglo je 8 697,12 eura. Iz državnog proračuna za EU projekte feministice su dobile 43 362,97 eura. Ukupno javnog novca: 84 005,43 eura. Za što sve ide novac? Naprimjer, za LGBT festival „Homo, fešta!“ i još mnogo sličnih događanja.

Od inozemnih vlada i međunarodnih organizacija pristiglo je 86 420,74 eura. Tek je mali postotak došao od trgovačkih društava i pravnih osoba: 19.530,34 eura.

Objava Novi napad LGBT udruge iz Poreča: Žele sankcionirati portal Narod.hr i provode anketu – ispunite ju! pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

civilne udruge (10)Hrvatska (4172)Izdvojen članak (955)lgbt (22)LGBT ideologija (15)