Svjetska skupina: Borna Gojo donio Hrvatskoj vodstvo protiv Litve

narod - prije 5 sati - link

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je s 1-0 protiv Litve u susretu Svjetske skupine I koji se igra u Varaždinu zahvaljujući Borni Goji koji je uvjerljivo svladao Viliusa Gaubasa sa 6-4, 6-2.

Za osvajanje prvoga seta Goji je bio dovoljan “break” koji je napravio u trećem gemu. Priliku za povratak u rezultatski egal Gaubas je imao u osmom gemu u kojem je nakon niza Gojinih pogrešaka stigao do 15-40. No tada je 26-godišnji Splićanin zahvaljujući odličnom servisu osvojio četiri poena u nizu i otklonio opasnost.

Put ka sigurnoj pobjedi Gojo je otvorio oduzimanjem servisa suparniku u prvoj igri drugog seta, a nakon što je novim “breakom” poveo s 3-0 bilo je jasno kako nema povratka za Gaubasa.

U drugom susretu dana igrat će Duje Ajduković i Edas Butvilas, dok će u subotu najprije na teren parovi za koje su kod Hrvatske prijavljeni Mate Pavić i Mili Poljičak, a za Litvu Ričardas Berankis i Pijus Vaitiekunas, dok potom u slučaju potrebe slijede mečevi Ajduković – Gaubas i Gojo – Butvilas.

Objava Svjetska skupina: Borna Gojo donio Hrvatskoj vodstvo protiv Litve pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Sport (11475)