Plavi grad: Tomašević je oštetio Zagrepčane za novih 18 milijuna eura

narod - prije 6 sati - link

milijunamilijuna

Stranka Plavi grad sazvala je današnju konferenciju za medije nakon najnovije tužbe koju je Grad Zagreb izgubio i time oštetio građane Grada Zagreba za 18 milijuna eura. Ivica Lovrić iz stranke Plavi grad kazao je kako Tomislav Tomašević nanosi nemjerljivu financijsku štetu za grad Zagreb. Tvrdi da Tomašević ima velike propuste kad je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova te da je grad do sada mogao biti bogatiji za 500 milijuna eura.

>Plavi grad upozorava: Angažiranjem konzultanata Tomašević je priznao svoju nesposobnost

Priopćenje stranke Plavi grad prenosimo u cijelosti:

Grad Zagreb je oštetio građane za 18 milijuna eura

– Grad Zagreb je aplicirao za bespovratna europska sredstva za izgradnju bazena u Španskom. Procjena je bila da će se od europskih sredstava dobiti 18 milijuna eura. Međutim u svom stilu kako to radi aktualna gradska vlast oni nisu uredno popunili natječajnu dokumentaciju i Ministarstvo turizma ih je odbilo.

Gradonačelnik je lakonski u stilu kako on to već rješava probleme rekao: „Pa da, oni su nas odbili i mi ćemo to dobiti na sudu“ te je pokrenuo sudski spor koji je okončan jučer. Jučer je stigla presuda koja nosi datum od 11. rujna 2024. godine. U toj presudi se jasno kaže da se odbija tužbeni zahtjev Grada Zagreba. Kao i da je Ministarstvo turizma kao provedbeno tijelo ispravno postupilo kada je nepotpunu dokumentaciju Grada Zagreba odbilo.

>Major i ekipa: Tomašević na ključne pozicije URIHO-a postavio SDP-ovke

Tomašević gradu nanosi nemjerljivu financijsku štetu

Time mi dolazimo u situaciju da će još jednom, po tko zna koji put, građani Grada Zagreba Tomaševićevu nesposobnost i nesposobnost njegove vlasti platiti 18 milijuna eura.
Ponavljamo da imamo situaciju u kojoj je vlast nekompetentna. Vlast koja je nesposobna, koja ne funkcionira i koja ovom gradu nanosi nemjerljivu financijsku štetu. Sa ovih 18 milijuna eura Tomaševićevi propusti, kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova, dosežu vrhunac. Ako uzmemo Vodovod i odvodnju, ako uzmemo Srebrnjak i ako sad dodamo i Bazen Špansko i brojne druge projekte, šteta prelazi 500 milijuna eura.

To je onaj novac koji smo mogli dobiti iz EU fondova da je funkcionirala gradska vlast i da je Tomašević sa svojim suradnicima znao raditi svoj posao. Dakle najnoviji šok koji je zatekao građane Zagreba je da su ostali bez 18 milijuna eura. I to zato jer Tomašević nije uredno uspio popuniti dokumentaciju. A onda je to PR-ovski pokušao zamagliti tužbom prema sudu. Međutim sud ga je vrlo brzo i glatko odbio, tvrdi Ivica Lovrić iz Plavog grada.

>Nikita Stoja za Narod.hr: Upozoravam na ono o čemu mediji šute kada su u pitanju Tomašević i Možemo

Objava Plavi grad: Tomašević je oštetio Zagrepčane za novih 18 milijuna eura pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Grad Zagreb (124)Hrvatska (4173)Ivica Lovrić (8)Izdvojen članak (955)možemo (72)tomislav tomašević (97)zagreb (345)