Njemačka: Uhićeno 7 osumnjičenih za grupno silovanje 18-godišnjakinje, među njima Iračani i Sirijci

narod - prije 5 sati - link

silovanjesilovanje

Za navodno grupno silovanje 18-godišnje djevojke u gradu Herfordu u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija osumnjičeno je sedam osoba, prema izvješću državnog odvjetnika u Bielefeldu. Navodi se da je djevojka bila drogirana te je više puta silovana na parkiralištu.

Među osumnjičenima su dva iračka državljana, jedan njemački Sirijac te još četiri osobe s njemačkim državljanstvom. Moguće je da osumnjičeni s njemačkim državljanstvom imaju migrantsko podrijetlo, no Njemačka ne objavljuje takve podatke. Jedna od osumnjičenih navodno je djevojka. Osumnjičeni su u dobi između 18 i 21 godine.

Postoje snimke nadzornih kamera?

Dva Iračana smatraju se glavnim osumnjičenima u ovom napadu i trenutačno su u pritvoru, prema njemačkom listu NW. Incident se dogodio 24. kolovoza na parkiralištu restorana brze hrane, gdje su osumnjičeni navodno silovali onesviještenu djevojku u parkiranom vozilu.

Policija istražuje upotrebu droga za onesposobljavanje, koje su, kako se sumnja, korištene na djevojci unutar plesnog kluba GoParc, smještenog na istom parkiralištu. Tužitelji navode da imaju snimke nadzornih kamera o incidentu.

>Njemačka: Sirijac optužen za silovanje djevojčice na bazenu

Lukas Kuhlmann, direktor GoParca, izjavio je za list Bild: “Strašno je to što se dogodilo, ali naš klub ne snosi odgovornost. Trenutačno ne mogu sa sigurnošću reći jesu li žrtva i počinitelji uopće bili gosti našeg kluba. Odmah sam policiji predao sav video materijal i, naravno, spreman sam pomoći u rješavanju ovog zločina.”

Pretraženo je nekoliko kuća u okrugu Minden-Lübecke, uključujući Hille i Bad Oeynhausen. Također su zaplijenjeni mobiteli svih osumnjičenih, prema izvješću Radio Herforda.

Grupno silovanje postalo dio uznemirujuće statistike

Ova vijest izbila je istoga tjedna kada su iranskog izbjeglicu silovala četvorica drugih Iranaca, pri čemu se i ovo grupno silovanje dogodilo u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, navodi Remix News.

Uznemirujuće statistike pokazuju da polovicu svih osumnjičenih u grupnim silovanjima u ovoj državi čine stranci, dok najmanje još jedna četvrtina otpada na njemačke državljane s inozemnim imenima.

Objava Njemačka: Uhićeno 7 osumnjičenih za grupno silovanje 18-godišnjakinje, među njima Iračani i Sirijci pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Izdvojen članak (953)migranti (94)Njemačka (339)Svijet (2028)