“Klubovi su rekli NE restrukturiranju San Sira koje je predložila (građevinska grupa) WeBuild,” izjavio je Giuseppe Sala nakon sastanka s menadžerima dvaju klubova.

“Dostavili su detaljne analize tehničke i ekonomske isplativosti i njihovi su zaključci da se ovaj projekt ne može izvesti uz održive troškove i da se ne žele angažirati u tom smjeru,” dodao je.

Postojao je plan renoviranja stadiona Meazza, pri čemu bi Inter i Milan otkupili prava stadiona i platili radove, ali su milanski klubovi odbili taj prijedlog.

Njihov prijedlog je izgradnja novog stadiona u blizini stadiona Meazza.

Projekt za novi stadion u području San Sira pod nazivom ‘Katedrala‘, predstavljen je 2021. godine . Međutim, ubrzo se odustalo jer je, osim prosvjeda ljudi koji žive u susjedstvu, zahtijevalo rušenje Stadio Meazza, što nije bilo moguće učiniti zbog kulturnog interesa.

“Moraju nam predstaviti projekt u prilično kratkom roku, ali izgradnja stadiona u Italiji nikad nije laka, uvijek je vrlo složena,” priznao je Sala.

Godine 2026. San Siro će biti domaćin ceremonije otvaranja Zimskih olimpijskih igara Milano-Cortina. Također bi trebao biti i poprište finala Lige prvaka 2027.