U dijelu Gospića voda opet nije za piće; treba je prokuhati

novilist - prije 5 sati - link

Gotovo svake godine nakon dugotrajne suše, a potom obilnih oborina, voda za piće na širem području Gospića privremeno je izvan upotrebe. Tako je danas poduzeće „Usluga“ obavijestila potrošače kako prvi preliminarni rezultati analize vode za ljudsku potrošnju, provedeni od strane Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, ukazuju na povišene koncentracije mikrobioloških te fizikalno-kemijskih parametara u vodi za ljudsku potrošnju koji odstupaju od maksimalno dozvoljenih. Voda  se može koristiti za piće nakon prokuhavanja iz predostrožnosti te za sanitarne potrebe na području Ličkog Osika, Novoselije, Urija, Široke Kule, Mušaluka, Budačke ulica od benzinske crpke Energy-bentza do Budačkog mosta te Budaka.

Ponovljeno uzorkovanje izvršeno je danas u jutarnjim satima, nakon poduzetih popravnih radnji od strane Usluge d.o.o., stoga je prokuhavanje i dalje potrebno iz preventivnih razloga dok se ne dobiju konačni rezultati analize vode za ljudsku potrošnju koji će biti objavljeni u subotu, 14. rujna 2024.

Uz pridržavanje navedenih mjera, potrošače navedenih područja se  moli za strpljivost i razumijevanje zbog nastalih okolnosti te će ih se obavijestiti čim voda na spomenutom području ponovno bude pitka.

Objava U dijelu Gospića voda opet nije za piće; treba je prokuhati pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Gospić (46)Lika & Senj (187)voda (44)