Andrej Plenković na sjednici Vlade: ‘Šaljemo dodatni paket pomoći Ukrajini, imaju našu punu podršku’

riportal - prije 5 sati - link

Na sjednici će biti i Prijedlog dopune Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022.-2027. te odluka o osnivanju Nacionalnog koordinacijskog odbora za fondove Europske unije, piše Net.hr.

Na dnevnom redu sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u petak je prijedlog zakona o prijenosu vlasništva nekretnina na Sindikalni fond nekretnina i na sindikate te prijedlog zakona o razmjeni podataka između tijela za provedbu zakona država članica Europske unije. Na sjednici će biti i Prijedlog dopune Karte regionalnih potpora za razdoblje 2022.-2027. te odluka o osnivanju Nacionalnog koordinacijskog odbora za fondove Europske unije.

“Ovoga tjedna smo ministar Grlić-Radman, Habijan, Fuchs i ja bili u Kijevu. To je bio naš treći posjet Ukrajini od početka ove zadnje ruske agresije na Ukrajinu, veljače 2022. godine. Susreli smo se s cijelim državnim vrhom”, rekao je Andrej Plenković u uvodu. U Ukrajini su bili i predstavnici hrvatskih kompanije, među njima i jedna koja se bavi razminiranjem. “Dali smo još dodatni paket pomoći podrške Ukrajini u obrambenom i energetskom smislu. Nastavili smo naše aktivnosti konzistetno, pune podrške Hrvatske ukrajinskom narodu, Ukrajini kao žrtvi ruske agresije”, istaknuo je.

Govorio je Plenković i o zaposlenosti. “Na današnji dan, zaposlenost nam je oko 1.480.000 zaposlenih, samo 83.000 nezaposlenih.”

The post Andrej Plenković na sjednici Vlade: ‘Šaljemo dodatni paket pomoći Ukrajini, imaju našu punu podršku’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (4165)Hrvatska i svijet (536)plenković (13)ukrajina (527)